startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Starwars Kaartspel

Sessies:

10 september 2002
3 september 2002

10 september 2002

Spelers: Bas, Frank, Poek en Wendy

Na vorige week wilde Wendy nog wel een keer het Star Wars kaartspel spelen. Ze was in vorm, en bleek het beste kaartjes om te kunnen draaien. Daarbij volgde ze een andere strategie dan de vorige keer, namelijk het verzamelen van alle kleuren in plaats van het volbrengen van de missies. Bas en Frank volgden wel dit pad, en beiden wisten ze alle missies te voltooien, Frank zelfs al in de tweede ronde. In tegenstelling tot vorige week was dat niet genoeg om te winnen. Frank had nog wel plezier aan het spel beleefd, de waardering van de rest was beduidend minder. Bas vond het zelfs helemaal niks.

Uitslag: Wendy 187, Bas en Frank 163, Poek 138
Waardering: Frank 3, Poek en Wendy 2, Bas 1

3 september 2002

Spelers: Peter Hein, René en Wendy

Terwijl de andere spelers zich opmaakten voor een avondvullend spel, werd aan deze tafel begonnen met een eenvoudig opwarmertje in de vorm van het Star Wars kaartspel. Dit is een bewerking van Zirkus Flohcati met wat extra opties. Op de kaarten staan karakters uit Attack of the Clones afgebeeld, de tweede film in de nieuwe reeks. Peter Hein had het al eens eerder gespeeld met een ander exemplaar, en het viel hem op dat in deze doos niet allemaal dezelfde karakters op de kaarten stonden afgebeeld als in het andere spel. Voor het spelverloop maakt het niets uit, maar het is interessant nieuws voor Star-Warsfans die alles van hun hobby willen verzamelen.
In de eerste twee ronden liep René uit op de rest, wat voornamelijk kwam doordat hij in beide ronden erin slaagde als eerste tien verschillende kleuren te verzamelen. Wendy specialiseerde zich al vroeg in het volbrengen van missies, terwijl Peter Hein wel erg vaak kaarten trok die al in de rij lagen, zodat hij telkens zijn beurt over moest slaan. Tegen het eind ging het wat beter, want in de laatste ronde was hij het die als eerste tien kleuren had verzameld. René kende nu een slechte ronde. Wendy was er als enige in geslaagd alle missies te vervullen, wat haar twintig bonuspunten opleverde. Gecombineerd met haar privélegertjes Clonetroopers was dat genoeg voor een ruime overwinning. In tegenstelling tot Zirkus Flohcati lijkt het jagen op de set van tien kleuren hier geen garantie voor de overwinning. Desondanks vond Peter Hein het nog steeds redelijk duf; René en Wendy vonden het nog best leuk.

Uitslag: Wendy 192, René 170, Peter Hein 147
Waardering: René en Wendy 3, Peter Hein 2

terug naar boven