startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Stef Stuntpiloot

Sessies:

4 maart 2008 potje 2
4 maart 2008 potje 1

4 maart 2008 potje 2

Spelers: Dagmar, Dirk-Jan, Niek en Peter Hein

Bas vond het mooi geweest en ging op huis aan. Dit vond Peter Hein een goed moment om Stef Stuntpiloot nog een keer op tafel te zetten. Besloten werd om te spelen tot iemand 5 keer gewonnen had. De heren waren duidelijk niet van plan om van de enige dame te gaan verliezen en dus werd alles op alles gezet om vooral Dagmar maar snel van het bord af te kegelen. Hierdoor namen de mannen al gauw een voorsprong en besloten toen maar eens elkaar te gaan bestoken. Hierdoor kon Dagmar ook weer een beetje meespelen en kwam ze terug naar 3 punten. Ondertussen stonden de heren allemaal op 4 punten en was het de vraag wie zou gaan winnen. Dirk Jan wist als eerste zijn vijfde potje te winnen en haalde daarmee de winst binnen. Peter Hein had het spel zo leuk gevonden dat hij aankondigde het spel ook op korte termijn te willen kopen.

Uitslag: Dirk-Jan 5, Niek en Peter Hein 4, Dagmar 3
Waardering: Niek, Peter Hein en Dagmar 4, Dirk Jan 3,5.

4 maart 2008 potje 1

Spelers: Bas, Dagmar, Dirk-Jan, Niek en Peter Hein

Dirk Jan was een beetje later en daarom begon de rest alvast met Stef Stuntpiloot. In Stef Stuntpiloot moeten de spelers hun kipjes beschermen tegen de scheervluchten die Stef met zijn sportvliegtuig maakt boven de kippenhokken. De batterijen waren behoorlijk leeg aan het raken en daarom vloog Stef eerst niet zo snel zodat de nieuwe spelers er even in konden komen. Gelukkig waren er nog verse batterijen in huis zodat Stef en daardoor de spelers lekker op stoom konden komen.
Bas en Peter Hein moesten duidelijk nog even de slag te pakken krijgen. Dagmar en Niek lukte het met vaakst om hun kippen in leven te houden. Toen Dirk-Jan binnen kwam gaf Niek hem zijn plekje zodat hij als gastheer de theekopjes kon aanvullen. Dirk-Jan speelde nog twee rondjes mee en won daar één van en had daardoor eigenlijk het hoogste winstpercentages. Maar omdat de winst bepaald werd door het aantal gewonnen potjes, werd hij toch gedeeld laatste met Peter Hein.
Er was veel en hard gelachen tijdens het spel en iedereen had het daarom ook erg leuk gevonden. Sommige spelers vroegen zich alleen af hoeveel potjes Stef zou overleven, zeker als het door kinderen gespeeld zou worden.

Uitslag: Dagmar 3, Niek 3, Bas 2, Dirk Jan 1 en Peter Hein 1 gewonnen potjes
Waardering: Dagmar, Niek, Bas, Peter Hein 4, Dirk Jan 3,5

terug naar boven