startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Sterk als een draak

Sessies:

30 april 2007

30 april 2007

Spelers: Mark, René en Dagmar

Behalve Pac-Man had Dagmar ook Sterk als een draak op de kop getikt op koninginnedag. Dit is een spel voor kleuters, maar ook een onbekend spel en daarom wilde iedereen behalve Niek het best een keer proberen. Niek was die middag al eerder door Dagmar gedwongen om het spel te doen en vond het wel erg kinderachtig en ging daarom liever even nog een stukje in de krant lezen.
Sterk als een draak is een memory-variant waarin de spelers draken zijn die een rondje rondom een kolkende vulkaan rennen. In de vulkaan liggen fiches met daarop dezelfde afbeeldingen (van dieren) als op de rand van de vulkaan staan. Als je verder wilt lopen moet je eerst een fiche opendraaien met hetzelfde dier als waar je op dat moment op staat. Je mag dan net zoveel stappen doen als het aantal dieren dat op het fiche staan (één, twee of drie). Als je een fiche met de gevreesde drakenpiraat opendraait moet je terug lopen.
René bleek van de aanwezigen het beste geheugen te hebben waardoor hij als eerste met zijn draak een rondje om de vulkaan wist te rennen. Mark volgde hem op de voet. Alleen de draak genaamd Dagmar nam rustig de tijd om  onderweg om zich heen te kijken en eindigde dus kansloos laatste. Voor volwassenen is dit spel duidelijk te kinderachtig (hoe mooi Haba het ook gemaakt heeft), daarom is de waardering gebaseerd op hoe aantrekkelijk het spel voor de doelgroep (kleuters dus) is.

Uitslag:
René 1, Mark 2, Dagmar 3
Waardering
René en Dagmar 3, Mark 2

terug naar boven