startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Sticheln

Sessies:

26 april 2005

26 april 2005

Spelers: Anneke, Dagmar, Dirk Jan, Niek, Peter Hein en Wendy

Niek was tijdens Manila binnen gekomen en had nieuwsgierig mee zitten kijken. Toen het was afgelopen speelde hij natuurlijk graag een spelletje mee. Het enige spel voor zes spelers dat zo snel voorhanden was, was Sticheln van Peter Hein.
De andere spelers houden allemaal wel van een slagenspel op z’n tijd, dus Sticheln werd het. Na de uitleg hadden de meesten nog niet zo’n idee wat precies de bedoeling was, en de eerste ronde werd vooral gebruikt om het spel te verkennen. Na een rondje had iedereen wel door wat de bedoeling was. Het was te laat om alle vijf rondes te spelen, maar iedereen wilde nog wel graag een tweede rondje doen.
In de tweede ronde was duidelijk dat de tactieken van het spel er al een beetje inzaten. Speler die risicovol introefden werden vaak genadeloos gestraft met kaarten in hun pijnkleur. Vooral Dirk Jan was hier het slachtoffer van. Afgezien daarvan slaagden de meesten nu wel met enig kunst- en vliegwerk hun pijnkleur te ontlopen en tussendoor nog een veilig slagje te halen. 
Na de tweede ronde was het Dagmar die de meeste punten had. Ondanks het ietwat wazige begin was iedereen erg te spreken over dit originele slagenspel.

Uitslag: Dagmar 17, Wendy 12, Anneke 11, Peter Hein 1, Niek -1, Dirk Jan -19
Waardering: Peter Hein 4½, Dagmar en Niek 4, Anneke, Dirk Jan en Wendy 3½

terug naar boven