startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Stixx

Sessies:

25 september 2007

25 september 2007

Spelers: Bas, Dagmar, Niek, Peter Hein en Willemien

De stapel verse spellen van Goliath die bij Dagmar en Niek midden in de woonkamer stonden trokken wel de aandacht. Omdat er nog even gewacht werd of Dirk Jan nog zou komen werd besloten om uit deze stapel een spel te kiezen dat met vijf spelers gespeeld kon worden. De keus viel op Stixx.
In Stixx krijgen de spelers blind een kleur toegewezen. Ze moeten proberen om zo veel mogelijk stokjes in deze kleur te verzamelen. Als je je kleur bekend maakt, mag je in die beurt in plaats van één zelfs twee stokjes pakken. Als iemand anders jouw kleur raad, mag diegene een extra stokje oppakken (maar als het mis is, moet diegene een beurt overslaan).
Bas maakte onmiddellijk zijn kleur bekend omdat hij op die manier snel twee stokjes in zijn kleur kon scoren. Dagmar en Peter Hein besloten om maar te beginnen met een dwaalspoor en kozen twee beurten achter elkaar dezelfde niet eigen kleur. Peter Hein dacht dat Dagmar niet blufte en moest een beurt overslaan omdat hij verkeerd raadde. Al snel werd duidelijk wie met welke kleur speelde en werd het spel een coöperatief gebeuren waarin werd samengespannen om te voorkomen dat mensen nog hun eigen kleur konden pakken.
Niek was de enige met vier stokjes en had dus gewonnen. Peter Hein wist Willemien uiteindelijk op de tiebreaker (aantal stokjes in je tweede kleur) voor te blijven en daardoor tweede. Dagmar wist Bas voor te blijven op de tweede tiebreaker (wie als langst zijn kleur geheim had kunnen houden). Stixx was duidelijk te simpel om de cracks van Spel aan de Maas echt te bekoren.

Uitslag: Niek, Peter Hein, Willemien, Dagmar, Bas
Waardering: Niek en Dagmar 2½, Peter Hein, Bas en Willemien 2

terug naar boven