startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Submarine

Sessies:

8 maart 2005

8 maart 2005

Spelers: Anneke, Bas, Dagmar, Niek en Wendy

Dagmar en Niek waren wezen shoppen bij de Oosterburen en onder andere met het spel Submarine thuisgekomen. Submarine is een nieuw spel in serie spellen van Winning Moves waar ook Cartagena en Clans in zijn uitgekomen. Aangezien de meeste spellen uit deze serie leuk om te spelen zijn, waren de verwachtingen positief gestemd.
Dagmar had de spelregels van te voren gelezen en deed een poging ze uit te leggen. Submarine is een spel waarbij de spelers met hun duikbootjes moeten proberen twaalf verschillende schatten te verzamelen op de bodem van de zee. De zee is verdeeld in vakken. Om een artefact veilig en wel boven water te krijgen, moet je niet alleen een duikboot op de juiste diepte krijgen, maar ook een duikkaart (je hebt telkens drie kaarten op handen) in dezelfde kleur als het artefact spelen. Deze kaart gaat dan naar de aflegstapel. Maar hiermee ben je er nog niet. Als er duikboten van de andere spelers in hetzelfde vak of in een hoger vak liggen dan moet je per duikboot één kaart van jouw trekstapel op die van die spelers leggen. Op een gegeven moment is je trekstapel dus leeg en moet je wel wachten tot iemand anders iets opduikt in een gebied waar ook een van jouw boten ligt. 
Dagmar vergat tijdens de uitleg dat je met vijf spelers maar drie duikboten hebt (in plaats van vijf). Als met de goede regels was gespeeld, was het spel vast wat sneller afgelopen geweest. Nu waren er tijdens het spel vaak ophopingen van kaarten bij een select gezelschap. De andere spelers moesten dan even geduld hebben tot ze weer kaarten hadden. Bas wist uiteindelijk het spel te beëindigen doordat hij uit een kolom oceaan het laatste artefact opdook. Dit leverde hem ook de overwinning op omdat hij een joker meer had opgedoken dan Dagmar. Iedereen had het best een leuk spel gevonden, het had (o.a. door het teveel aan duikboten) alleen nogal lang geduurd.

Uitslag: Bas 10 (1 joker), Dagmar 10 (geen jokers), Anneke 9 (2 jokers), Niek 8 (3 jokers), Wendy 8 (1 joker)
Waardering: Dagmar 3½,  Bas, Anneke, Niek en Wendy 3

terug naar boven