startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Top Race

Sessies:

17 september 2002 

17 september 2002

Spelers: Dirk Jan, Niek, Peter Hein en René

Na een ongelukkig quadincident wilde Niek graag wat racespellen spelen, wat Peter Hein de kans gaf Top Race te introduceren, zijn favoriete racespel. De anderen waren onbekend met dit spel, maar het was snel genoeg uitgelegd.
In de eerste ronde maakte de paarse auto van Peter Hein een flitsende start, terwijl de rest achterbleef. Hij was ook als eerste voorbij de derde tiplijn, en leek op de overwinning af te stevenen. Op dat moment kwamen echter ook de achterblijvers dichterbij, met name de rode auto van Dirk Jan, die door Niek naar voren werd gegooid. Blijkbaar had Niek rood stiekem getipt voor de overwinning, en probeerde hij zich zo van een vette bonus te verzekeren. Het leek er echter op dat de anderen op paars hadden ingezet, want de paars/gele wisselkaart werd niet gebruikt om paars langs de kant te zetten. Verrassende winnaar van de race was blauw, terwijl paars als tweede eindigde. De rode auto werd vijfde, wat Niek op een straf van $100.000 kwam te staan.
De tweede ronde was duidelijk voor Dirk Jan: als enige had hij een goede inschatting gemaakt over de winnaar. Terwijl hij $150.000 verdiende met zijn tips, moest de rest geld inleveren. Daarnaast finishten zijn twee auto’s op een tweede en een derde plaats, goed voor nog eens $250.000. Alleen Peter Hein, wiens enige auto de race won, kon nog bijblijven.
De derde en laatste ronde was het spannendst. Lange tijd leek de rode auto van Niek op de winst af te stevenen. Vlak voor de finish zette Peter Hein echter de wisselkaart in, waardoor rood op blauw moest wachten, die helemaal achteraan lag. Een minne streek, want er was aardig wat geld op de eindzege van rood ingezet. Peter Hein daarentegen had op geel ingezet, die nu de koppositie van rood overnam. Niek liet echter niet over zich heen lopen, en leverde de gele auto dezelfde streek, op drie posities van de finish. Nu moest geel wachten tot paars langszij kwam, wat ook nog wel even kon duren. De twee favorieten voor de eindzege waren nu uitgeschakeld, waardoor de groene auto van Dirk Jan verrassend won. Hij was met groen opgezadeld zonder er goede kaarten voor te hebben, maar dit bleek niet nodig. Geel eindigde toch nog als tweede, dus Peter Hein kreeg nog wel wat voor zijn tip. De rode auto eindigde echter weer als vijfde, wat Niek en René een hoop geld kostte. Dirk Jan had ook deze ronde het meeste geld verdiend, en sloot het spel zodoende als winnaar af. Iedereen had het een leuk spel gevonden.

Uitslag: Dirk Jan 700.000, Peter Hein 650.000, René 350.000, Niek 300.000
Waardering: Dirk Jan, Niek en Peter Hein 4, René 3½

terug naar boven