startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Trax

Sessies:

10 juli 2007

10 juli 2007

Spelers: Dagmar en Peter Hein

Bijna iedereen was nu naar huis, maar Dagmar wist Peter Hein nog te verschalken voor een potje Trax. Dit is de tweepersoonsvariant van Tantrix, die zich laat omschrijven als een complexe variant van vier op een rij. Je moet proberen als eerste een lus te voltooien, of een lijn bestaande uit acht rijen of kolommen. Past er in een hoek nog maar een lijn, dan wordt een fiche automatisch zo neergelegd. Daardoor win jet spel dus als je een lijn op een vakje na weet te voltooien.
Omdat het spel snel ontaardt in een wirwar van lijnen en lussen is het opletten geblazen dat je geen mogelijkheid over het hoofd ziet, vooral die van je medespeler. Dagmar was al wat meer ervaren dan Peter Hein en had een slim bekeken lus in aanbouw. Peter Hein zag de dreiging pas toen Dagmar aankondigde dat ze had gewonnen, wat ze dus ook deed. Het leed was daarmee snel geleden.
Peter Hein vond het teveel een abstract spel dat bepaald wordt door wie als eerste een fout maakt en was niet zo enthousiast. Dagmar vond het eigenlijk ook niet leuk, maar kon een lage waardering nog niet over haar hart verkrijgen. Ze hield het nog maar even bij een zuinige (of royale?) 2½.

Waardering: Dagmar 2½, Peter Hein 2

terug naar boven