startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Villa Paletti

Sessies:

8 april 2003
25 februari 2003

8 april 2003

Spelers: Bas, Helen, Wendy en Willemien

Dagmar en Niek vonden het wel mooi geweest na Zaubercocktail en gingen naar huis. Bas was nog even in de spellenkast wezen kijken en kwam terug met Pueblo en Villa Paletti, waarbij de keuze op de laatste viel. Wendy en Helen bleken redelijk goede bouwmeesters, waarbij Wendy haar ervaring goed kon gebruiken. Voor Bas was het de eerste keer, en dat was misschien ook wel te merken. Al op de tweede verdieping aangekomen stortte de boel door zijn toedoen in elkaar. Wendy was op dat moment in het bezit van de bouwmeestersteen, en won dus het spel. Iedereen vond het wel een aardig spel, dat zeker in zijn genre erg de moeite waard is. Helen vond het moeilijk om een waardering te geven, omdat ze liever wat langere bordspellen speelt. Hetzelfde gold voor Willemien, en beiden kwamen ze tot nogal afwijkende waarderingen.

Waardering: Wendy en Willemien 4, Bas 3, Helen 2½

25 februari 2003

Spelers : Jaap, Pascal, Sten en Wendy

Pascal, Sten en Wendy waren wat later gekomen en vonden Jaap met de ziel onder de arm: niemand wilde Machiavelli met hem spelen! Gelukkig voor hem had Wendy Villa Paletti mee, wat hem wel wat leek. Pascal en Sten waren ook wel benieuwd naar dit instabiele bouwspel. Echt hoog werd de villa nooit, want vooral Jaap had er groot genoegen in het bouwsel met en donderend geraas in te laten storten, dat tot enkele tafels verder te horen was. In de winst was hij minder geïnteresseerd. Winnen of niet, iedereen vond het wel een aardig familiespel.

Spelers: Pascal, Peter Hein, Wendy en Willemien

Na Clans hield Hieke het voor gezien, terwijl de anderen nog wel trek hadden in een afsluitertje. Aan de andere tafel was Boonanza afgelopen, en was voor Jaap de dag ten einde. Sten ging ook naar huis, Pascal en Wendy zochten geestverwanten voor nog een spel. Met Peter Hein en Willemien besloten ze nog een paar rondjes Villa Paletti te spelen. Shuk-ha had niet zoveel vertrouwen in haar balanceerkunsten en keek liever toe. Ze was niet de enige, want toen Elfenland en Pueblo afgelopen waren, kwamen ook die spelers kijken naar de indrukwekkende bouwwerken die hier uit de grond gestampt werden. Zijn de meeste spellen vooral leuk om zelf te doen, bij Villa Paletti valt ook nog wat te beleven door er alleen naar te kijken.
Het eerste spelletje was een herhaling van de eerste potjes van de avond: er was nauwelijks begonnen met het derde niveau, of het geheel stortte alweer in. De schuldige heette Pascal, en de toevallige winnaar Peter Hein. Het derde potje was spannender, en de Villa bleef erg lang intact. Zelfs zo lang, dat Pascal en Willemien voortijdig gedwongen waren te passen: hun pilaren stonden alleen nog op onmogelijke plekken, en geen van beide wilde de villa in laten storten. Peter Hein en Wendy probeerden elkaar de loef af te steken onder een groeiend toeschouwersaantal. Zelfs toen het laatste niveau was gelegd, speelden ze het nog klaar de boel bij elkaar te houden, en begon Wendy met het plaatsen van een van haar pilaren op eentje van Peter Hein. Toen Peter Hein haar voorbeeld wilde volgen, trad de instabiliteit al in toe hij zijn pilaar had weggenomen en vielen de pilaren alle kanten op. Deze keer was Wendy de überbouwmeester geweest.
Op Willemien na vonden alle spelers het een alleraardigst spel. Haar bezwaar dat je je eigen winst te weinig in handen hebt, waar de rest niet zo over viel.

Waardering: Peter Hein en Wendy 3½, Pascal 3, Willemien 2

terug naar boven