startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Weerwolven van Wakkerdam

Sessies:

18 mei 2004
9 maart 2004

18 mei 2004

Spelers: Bas, Dagmar, Det, Dirk Jan, Erik, Frank, Jasper, Judith, Niek, Peter Hein, Rob en Wendy

Det had Weerwolven nog niet gespeeld, maar is wel benieuwd. Gezien de grote groep was vanavond een goede gelegenheid om het eens te proberen. Niemand had echt bezwaar het (weer) eens te spelen. Peter Hein legde het uit en nam ook weer de rol van spelleider op zich (al had hij ook graag speler willen zijn).
De vorige keer was Dagmar snel geëlimineerd, mede dankzij de beschuldigingen van Niek, die toen ween eerwolf bleek te zijn. Ze zon dus op wraak toen na de eerste nacht iemand (Dirk Jan) op de brandstapel beland was. Als een ware volksmenner hitste ze de bewoners van Rotterdam op om het vuur onder Niek aan te steken. Ze kreeg haar zin, want Niek werd met een duidelijke meerderheid aangewezen als weerwolf. Helaas bleek hij onschuldig en waren de weerwolven nog immer met z’n tweeën. 
Lang kon Dagmar niet van haar wraak, terecht of niet, genieten. Zoals dat wel vaker gaat met volksmenners overleefde ze haar stemmingmakerij niet, en werd ze door de weerwolven gegrepen. Deze volksmenner bleek echter een ware ziener, zodat het grauw haar dood extra betreurde. De volgende dagen vlogen de beschuldigingen over en weer, zonder een weerwolf te vangen. De een na de andere onschuldige burger belandde op de brandstapel. Het onschuldige meisje Frank wierp zich er zelfs vrijwillig op toen haar geliefde Jasper in een vlammenzee om het leven kwam.
Uiteindelijk bleven er vijf dorpelingen over, waarvan twee weerwolven. De dorpelingen moesten nu een weerwolf uitschakelen om nog een kans te maken. De stemmen staakten tussen Wendy en Rob. Alleen Det had niet op één van beide gestemd, en zij wees Wendy aan. Zo beschermde ze haar medewolf Rob, bleek uiteindelijk. De Weerwolven uit Meppel waren erin geslaagd de voltallige bevolking van Rotterdam uit te roeien. Zo zie je maar weer: volk van buiten is niet te vertrouwen!

9 maart 2004

Spelers: Bas, Dagmar, Dirk Jan, Hieke, Judith, Linda, Niek, Peter Hein, Sten, Wendy en Willemien

Peter Hein had het spel meegenomen en al eens eerder gespeeld, en trad op als spelleider. Onder de burgers bevonden zich naast twee weerwolven ook een ziener en een onschuldig meisje.
De weerwolven gingen goed van start. Al in de eerste ronde eindigde de ziener, in de persoon van Dagmar, op de brandstapel. Dit zou de burgers voor de rest van het spel in potentie waardevolle informatie kosten. Toen in de tweede ronde ook het onschuldige meisje Wendy werd opgevreten door de weerwolven en er weer een onschuldige burger werd geroosterd, kwamen de overgebleven burgers in een moeilijke situatie terecht. Van de zes overgebleven spelers waren er nog maar vier onschuldig.
Gelukkig voor de inwoners van Wakkerdam werd in de volgende ronde toch een weerwolf betrapt. Niek was al een aantal malen de dans ontsprongen, maar in de derde ronde waren de opgestapelde vermoedens genoeg om hem naar de brandstapel te leiden. Met de geur van zwavel nog in hun neus gingen de burgers alweer iets rustiger slapen.
Uiteindelijk bleven er drie spelers over, waarvan er eentje een weerwolf was: Dirk Jan, Linda en Willemien. Als de weerwolf deze stemronde zou overleven, zouden de weerwolven winnen. Dirk Jan en Willemien hadden het al een tijdje op elkaar voorzien, dus de beslissing viel aan Linda. Zij verdacht Dirk Jan, en dat pakte goed uit. Hij bleek de overgebleven weerwolf, en met zijn dood konden de overgebleven burgers feest gaan vieren.
De reacties op het spel waren nogal gemengd. Typisch een spel voor om het kampvuur, als ook de ambiance wat geschikter is dan doordeweekse avond.

Waardering: Sten 4, Bas en Willemien 3½, Dirk Jan, Peter Hein en Wendy 3, Dagmar, Hieke en Judith 2½, Linda en Niek 2

terug naar boven