startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Yspahan

Sessies:

20 november 2007

20 november 2007

Spelers: Peter Hein, Wendy en Willemien

Toen Willemien ook aangekomen was, bogen zij en Peter Hein zich over Yspahan. Wendy wilde het ook wel proberen en schoof aan. In Yspahan plaatsen de spelers blokjes in verschillende wijken van een stadje nabij Yspahan en/of in de karavaan met die bestemming. Beide methodes leveren punten op. Daarnaast kun je nog punten verdienen met het maken van gebouwen. Die leveren behalve punten ook een speciale eigenschap op.
Zoals altijd waren de kamelen in het begin van het spel razend populair. Peter Hein en Wendy waren hier erg tuk op en maakten met de kamelen het ene gebouw na het andere. Peter Hein richtte zich op de karavaan en maakte eerste de gebouwen die daar goed mee combineren, Wendy zocht het juist in de souks. Willemien kon nog geen keuze maken en koos doorgaans de actie waar ze op dat moment het meeste aan had.
Dit kon echter niet voorkomen dat Peter Hein en Wendy langzaam op haar uit gingen lopen. Doordat Peter Hein nauwelijks punten in de wijken scoorde, ging zijn score schoksgewijs omhoog. Eerst stond hij achter, maar na twee lucratieve puntentellingen van de karavaan was hij ineens koploper.
Even leek hij het spel te gaan winnen, maar in zijn laatste beurt vergat hij een kameel achter te houden. Daardoor kon Wendy nog een blokje van hem richting karavaan sturen, zodat zijn souk niet meer compleet was. Dat kostte hem acht punten en daarmee de winst. Terwijl Wendy pochte dat ze had gewonnen zonder een enkele actiekaart (de beide anderen hadden er vrij veel gehad), zat Peter Hein zich nog te verbijten vanwege zijn bunder.
Alledrie hadden we het een leuk spel gevonden.

Uitslag: Wendy 88, Peter Hein 83, Willemien 72
Waardering: Peter Hein en Wendy 4, Willemien 3½

terug naar boven