Over Spellengek

De laatste 20 jaar is het spelen van spellen voor veel mensen een populair tijdverdrijf geworden. Moderne klassiekers als CatanCarcassonne en Ticket to Ride doen oude namen vergeten. Sinds 2000 is spellengek.nl hét Nederlandstalige naslagwerk voor mensen die op zoek zijn naar een leuk spel voor aan tafel.

De hoofdmoot van deze site bestaat uit meer dan duizend recensies van bekende en minder bekende spellen. We proberen ons ‘assortiment’ zo breed mogelijk te houden: van eenvoudige kinderspellen tot zitvleeskwekende breinbrekers en hilarische partyspellen.

De spellen waarderen we met 1 tot 5 pionnen, variërend van “te slecht voor woorden” tot “fantastisch”. De pionnen in de waarderingen van Dagmar zijn roze, die van Wendy oranje en die van Peter Hein groen. Ook hebben we enkele gastrecensies van onze spellenvrienden, die in paars staan aangegeven.

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet geven we in verschillende categorieën tips. Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor je nichtje van 4 of een avondvullend spel met vuistdikke regels, er staat voor iedere smaak wat bij.

Behalve de recensies houden we hier nog een blog bij. Daarin lees je bijvoorbeeld verslagen van beurzen, eerste impressies van de nieuwe spellen die we spelen, of wat er dan ook voor spelgerelateerde overpeinzingen in ons op komen.

Ten slotte wijze we je graag op de spellen top-100 van de Lage Landen, een verkiezing van de populairste spellen in Nederland en Vlaanderen. Daar kun je lezen welke spellen bij andere liefhebbers populair zijn. Wil je zelf ook laten weten wat je van een spel vindt, dan hoef je niet eens te wachten op deze jaarlijkse verkiezing. Je kunt op deze site bij iedere recensie een cijfer geven aan het spel en zien wat de bezoekers van Spellengek vinden.

In de loop der jaren hebben veel mensen en organisaties hun steentje aan deze website bijgedragen. Onze speciale dank gaat daarbij uit naar Jasper voor zijn technische ondersteuning (zonder hem zouden we niet meer bestaan hebben). Verder willen wij de verschillende uitgevers hartelijk bedanken voor de recensie-exemplaren die we hebben gekregen. En natuurlijk willen we alle mensen die spellen met ons gespeeld hebben bedanken en dan onze gezinsleden in het bijzonder. Zonder hun steun en bereidheid om wéér een nieuw spel te leren, was deze website een stuk leger geweest.

Veel surf-, lees- en natuurlijk ook speelplezier!

Dagmar, Wendy en Peter Hein