Maandoverzicht: april (Dagmar)

Geplaatst door

April was niet zo’n beste maand, de teller bleef steken op 10 keer een spel gespeeld. Van deze 10 potjes, waren er zeven voor Dominion Verder speelde ik nog twee nieuwe spellen, namelijk Patchwork en De Zwarte Piraat.

Patchwork is een abstract tweepersoonsspel van van Uwe “Agricola” Rosenberg. Patchwork is een puzzelspelletje. Beide spelers moeten proberen een zo mooi mogelijk Patchwork-kleedje te maken (een kleedje gemaakt van restjes stof in grillige vormen). Je moet niet alleen goed puzzelen om de grillige stukken (denk tetris-achtige vormen) goed aan elkaar te passen, je moet er ook nog op letten dat je stukjes stof kiest met lekker veel mooie knopen er op. Deze knopen heb je namelijk nodig omdat ze je tijdens het spel geld opleveren om nieuwe stukjes stof te kopen (een stukje stof kost knopen en/of tijd) en leveren aan het eind van het spel punten op. Patchwork is mij erg goed bevallen, het zit bomvol interessante keuzes, ziet er prachtig uit en speelt ook nog eens lekker vlot weg. Aanrader!

Het tweede nieuwe spel dat ik gespeeld heb is Zwarte Piraat. Dit is een Haba spel uit 2006. En niet zo maar een spel uit 2006, maar de winnaar van de kinder Spiel des Jahres. Ik heb dit spel voor 4 euro gekocht op de rommelmarkt op Koningsdag en wilde het in ieder geval een keer zelf proberen. In het spel moet je met bootjes over zeeën naar havens varen waar je goudstukken kan inladen. De kern van het spel is dat de bootjes worden voortbewogen door met een balg wind in de zeilen te puffen. Mijn balg bleek helaas lek te zijn, waardoor het puffen wel erg lastig werd. Ik heb inmiddels met Haba gemaild en tegen een klein vergoeding (4 euro) gaan ze me een nieuwe balg opsturen. Prima service dus van Haba. Ondanks de lekke balg, hebben Niek en ik best lol gehad met het spel. Ik denk niet dat het blijvertje in mijn collectie gaat zijn, maar ik kan hier vast iemand blij mee gaan maken.

Over Koningsdag gesproken. Niek en ik waren voor het eerst sinds we in Voorhout wonen gewoon thuis op Koningsdag en konden dus voor het eerst de rommelmarkt gaan verkennen. In Voorhout mogen alleen kinderen op de rommelmarkt staan (dit in tegenstelling tot de rommelmarkt in mijn oude wijk in Rotterdam waar kinderen en volwassen gezellig door elkaar stonden). Er was daardoor vooral veel kinderspeelgoed te vinden. Behalve Zwarte Piraat vond ik nog twee Haba-spelletjes, namelijk Schattenjacht en Gewoon Geweldig. Deze twee spellen zagen er ongespeeld uit en kon ik dus niet laten liggen. Ik heb ze inmiddels aan vriendinnen met jonge kinderen gegeven. Verder vond ik Hallo Das, van 999 games. Ook dat spel is inmiddels doorgegeven aan een vriendin. Voor mezelf vond ik Perudo en Rumba Rups. De dobbelstenen van Perudo zaten zelfs nog in het plastic (duidelijk gevalletje van een cadeau waar de ontvanger niet blij mee is geweest). Rumba Rups is een plastic Fantastic spel van MB waar je met een pincet knikkers op de handen van een druk Samba-dansende Rups moet leggen. Ik heb dit een aantal jaar geleden op een spellenbeurs gedaan en er toen veel lol om gehad. Ik vreesde alleen dat de lol er snel af zou gaan en dus heb ik het spel zelf nooit gekocht. Maar voor 3,50 euro kan je er geen buil aan vallen. Er bleek één reserve-knikker te missen, maar verbazingwekkend genoeg was het spel verder compleet (alles zat gewoon los in de doos gegooid, inclusief de kleine knikkers).

Verder heb ik nog twee puzzels voor mijn zus gevonden. Ik was vooral blij met de Djeco Piraten Puzzel. De puzzels van Djeco hebben altijd mooi grote, stevige stukken. Mijn zus (ze is zwaar verstandelijk gehandicapt) is dol op puzzelen maar kan niet zo goed kleine stukjes vast pakken. Veel puzzels zijn daardoor te moeilijk voor haar, ook als ze niet te veel stukjes hebben (ze kan ongeveer puzzels tot 50 a 60 stukjes maken). Een Djeco puzzel voor 50 cent kon ik dan ook niet laten liggen. Dit was dan ook meteen de aankoop waar ik het meest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *