Opgeruimd staat netjes: mijn spellenkamer

Geplaatst door

Sinds we in half maart allemaal thuis moesten gaan werken, werk ik aan de eetkamertafel in de woonkamer en werkt Niek in de spellenkamer. Het was daar nogal een bende (en dan zeg ik het netjes). In de loop van de jaren waren steeds meer dingen waarvan we even niet wisten wat we er mee wilden, in de spellenkamer gezet. Op de kasten stonden dan ook allemaal dozen met spullen waarvan veel hoognodig moest worden weggegooid. Ik had bovendien inmiddels meer spellen dan er in de kasten pasten waardoor er her en der nog wat stapels spellen stonden. De oude eetkamertafel waar Niek aan zat was bovendien te laag voor hem en had hij daarom (heel creatief) opgehoogd door stapels oude Suske en Wiskes onder de poten te schuiven. Ik heb geen before foto’s gemaakt (sommige dingen wil je niet op internet zetten). We hebben in de afgelopen week de spellenkamer eindelijk eens grondig opgeruimd. Overbodige spullen (waaronder een stapel oude spellen en de oude eetkamertafel) hebben we naar de Kringloop of het Milieupark gebracht. We hebben een paar extra ladekastjes besteld die nog in een hoekje pasten en een nieuw in hoogte verstelbaar bureau gekocht. En alle spellen staan nu weer netjes in de kast. In dit blogje geef ik jullie een inkijkje in mijn spellenkamer en (tot nader order) thuiswerkplek van Niek.

Deze overzichtsfoto heb ik genomen vanuit de deuropening. 

Aan de linkerkant staan twee stellingkasten en is een tafeltje waar ik mijn Dominion-spullen en kratten heb gezet met daarin ziplockjes, bakjes en pokerfiches (reuze handig als je buiten speelt en iets zwaar zoekt om te voorkomen dat kaarten wegwaaien). 

Aan de rechterkant van de kamer staan zelfs drie stellingkasten. 

En achter de deur staan deze twee nieuwe ladekastjes. Ik ben heel blij met deze kastjes omdat ik er flink wat kleine spelletjes en troepjes in kwijt kan. 

In twee lades heb ik bijvoorbeeld kaartspelletjes opgeborgen. Enige nadeel is dat ze niet zo strak er in zitten dat ze soms nog een beetje open gaan. Maar elastiekjes drogen na verloop van tijd altijd uit en gaan dan aan de doosjes kleven, dat is ook niet fijn. Vooralsnog laat ik het dus maar zo.

Ik heb ook een la gebruikt voor al mijn kleine reisspelletjes. Die stonden eerst gewoon in de kast op de randjes van planken, maar dat zag er best een beetje rommelig uit. 

En ik heb een paar lades gevuld met rommeltjes, zoals vervangende scoreblokken voor roll & write spellen en losse speelstukken en dobbelstenen die ik in de loop der jaren heb verzameld (die zitten in het rode doosje met het Berlijnse stoplichtmannetje).

Ik heb natuurlijk geprobeerd om spellen een beetje soort bij soort te zetten. Dat lukt niet altijd, maar al mijn Ticket to Ride spellen staan nu lekker overzichtelijk bij elkaar. 

Ik heb veel losse troepjes die op de randjes van de planken stonden weggegooid of naar de Kringloop gebracht. Maar er zijn nog wel een paar dingen blijven staan waar ik aan gehecht ben. Zoals deze slangen. Die zijn gemaakt door mijn verstandelijk gehandicapte zus. Ze heeft de dopjes van flesjes bier en fris (waar iemand anders al een gaatje in had gemaakt) aan een ijzerdraadje geregen. Haar begeleiders hebben er een kop en staart (van een stukje tak van een boom) aan gezet.  Ik vind het leuk dat ik iets heb wat mijn zus heeft gemaakt en kijk er daarom graag naar. 

Ik ben heel blij dat de kamer netjes is opgeruimd. Ik ben benieuwd hoe lang het zo netjes blijft. 

2 reacties

  1. Inspirerend ��, wij zaten al aan een inloop spellen kast te denken (ipv inloop kledingkast). Hoe het ook wordt als we verhuisd zijn, deze manier van indelen,ook met de ladekasten, ziet er prettig uit. Bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *