Passe-Trappe

Geplaatst door

2 spelers
5-15 minuten
Auteur: Jean-Marie Albert
Uitgever: Ferti (2003)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Stel je een sjoelbak voor, maar dan veel kleiner zodat hij tussen twee mensen die tegenover elkaar zitten op tafel past. In het midden is er een houten afscheiding met een klein poortje. Aan beide uiteinden is er voor beide spelers een elastiek waarmee ze de sjoelschijven weg kunnen schieten, hopelijk door het poortje naar de ander kant.

Verbazend genoeg is deze o zo simpele sjoelvariant pas kort geleden bedacht! Terwijl dat het spel zoveel leuker,actiever en hilarischer maakt. Je moet je voor stellen dat je met je vinger de schijven aan het wegschieten bent terwijl er door het poortje ook allemaal schijven jouw kant op komen! Wie als eerste zijn speelhelft leeg heeft, heeft gewonnen.

In de spelregels staat dat je speelt om de eerste drie gewonnen potjes, maar wie maalt om officiƫle regels bij dergelijke actiespellen. Je speelt zoals je het zelf wilt en iedereen er vrede mee heeft. Nee, het is niet een spel in zin van bord, pionnen, kaartjes en dat soort dingen. Het lijkt een oudhollands gezelschapsspel maar dan voor de 21e eeuw. Met dezelfde doelgroep ook: gezinnen, groepen, om de laatste minuten voor nieuwjaar mee weg te tellen zoiets.

… en de waardering

Het spel is verkrijgbaar in drie verschillende formaten. Het bord is stevig en alles is van duurzaam materiaal, maar daarmee wel aan de prijzige kant. Verwacht niet dat je het iedere dag speelt, maar het is wel een spel dat als het tevoorschijn komt het plezier zal brengen en leven in de brouwerij. Zeker omdat bijna niemand deze variant kent. Zelf spellenhaters komen toch even voorzichtig proberen of het ze lukt om een schijf door het poortje te schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *