Spiel 2016: de restjes (foto’s)

Geplaatst door

Als afsluiten van mijn belevenissen op Spiel wil ik nog een aantal foto’s met jullie delen van zaken die mij zijn opgevallen. Het is een beetje van alles wat door elkaar, maar omdat een foto meer zegt dan duizend woorden geeft het denk ik toch een leuk beeld van Spiel. We moeten nu helaas weer meer dan een jaar wachten tot de volgende editie, aangezien Spiel volgend jaar pas in de laatste week van oktober valt. Ik ben er vast weer bij, zo als het nu lijkt met hetzelfde gezelschap. De belangrijkste vraag is hoeveel dagen we gaan.

Isle of Skye won dit jaar de Spiel des Jahres en pakte daarom groots uit met onder andere een mooie stand-up pop waarmee je een winnaars-selfie kon maken.

De Engelse versie van Isle of Skye wordt uitgegeven door Lookout, de uitgever van (onder andere) ook Agricola. Ter gelegenheid van het winnen van de Spiel des Jahres was het drank-assortiment van deze uitgever daarom uitgebreid met Isle of Spryte (Agri-cola staat al een tijd op het menu, maar blijf ik erg grappig vinden).

Ook andere uitgevers hadden mooie plekjes gecreƫerd om een foto te maken. Hieronder zie je er nog een aantal.

Wie houdt er nou niet van roze eenhoorns?
Anton doet een Marslandinkje
Somwhere under the rainbow!
En mijn favoriet: om Stone Age Junior te promoten kon je op de foto met een heuse mamoet 
De lat ligt wel heel hoog voor deze openstaande functie

Op de beurs is van alles en nog wat te koop. Ik kom natuurlijk vooral voor de bord- en kaartspellen, maar er was meer waar mijn oog op viel!

Prachtige dobbeltorens. Ik werd er erg hebberig van, maar ken mijn beperkingen (ik kan niet verven) en ben er dus maar niet aanbegonnen.
Er is altijd een stand die flessen wijn, likeur en bier verkoopt. Het ziet er best lekker uit, maar ik ben veel te bang dat een fles kapot gaat in mijn tas en de inhoud over mijn spellen lekt om iets te kopen.
Er werden dit jaar massage-nekkussens verkocht die je ook even kon uitproberen. Anton vond het erg prettig, maar de prijs (als ik het goed onthouden heb 350 euro) was hem veel te hoog.
En natuurlijk zijn er ook heel veel miniaturen te zien op de beurs die prachtig zijn geschilderd. Ik vind het heel knap dat mensen dit zo kunnen maken.
Ook The Man in the Iron Mask wil wel eens iets anders aan!
Schroot of Schat?

Dit jaar kon je voor het eerst vanaf Spiel je aankopen laten versturen. Dat lijkt me reuze handig voor alle bezoekers die met het vliegtuig zijn gekomen. Er werd al gretig gebruikt gemaakt van deze service, dus ik vewacht dat de stand volgend jaar een stuk groter zal zijn.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan: postzegel er op en klaar!
In de stand van Strawberry Studio kon je naast What’s up ook het kaartspelletje 3 wishes spelen. Voor dit spel moet je met minimaal 3 spelers zijn dus Anton en ik hebben het niet gespeeld, maar ik wil jullie de achterkant van de spelregelsamenvatting niet onthouden. Dit lijkt me een perfect cadeautje om met Valentijn aan je spellenminnende geliefde te geven.
Het kan je niet vaak genoeg gezegd worden!
En ten slotte wil ik nog wat willekeurige plaatjes van verkoopstands met jullie delen. Het geld brandt me al weer in de zakken als ik al die spellen zie liggen. Er zijn weinig dingen zo leuk als spellenshoppen. Ik heb me dit jaar niet ingehouden dus ik ga nu eerst eens mijn best doen om mijn nieuwe spellen te spelen. Ik ben heel benieuwd hoe ze bevallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *