99 punten

Geplaatst door

Afgelopen woensdag zijn Niek en ik naar Diergaarde Blijdorp geweest. We hebben een abonnement, wonen er vlak bij en komen er dus regelmatig genoeg om niet iedere keer alle uithoeken te hoeven zien. Meestal bedenken we wat we in ieder geval willen zien, lopen een rondje en dan gaan we weer naar huis. Dit keer waren we er rond lunchtijd en haalden we dus ook een broodje in het Rivierarestaurant. Het was aangenaam vertoeven op het terras en dus besloten we ook nog een potje scrabble te spelen (lang leve de reiseditie).

Het werd een zeer memorabel potje. Het bord lag lekker open en we scoorden beide enorm. In totaal hebben we 870 punten bij elkaar gepuzzeld. We houden dit soort gegevens niet bij, maar het zou me niets verbazen als dit onze topscore ooit was.

Negenennegentig punten van dit totaal heb ik in één zet gescoord. Ook dat is volgens mij wel een record. Dit lukte doordat ik mijn woord uit wist te leggen (+50 Punten) over twee vakjes waarmee je je totale score verdubbeld (dus vier keer woordwaarde). Het gaat om het woord ruinende (later is er nog een n achter gelegd).

Nu ik trouwens nog eens rustig naar het woord kijk, zie ik dat ik mezelf zelfs nog te kort gedaan heb (hoofdrekenen is niet mijn sterkste kant). Ik had geen 49 punten moeten scoren maar 52 (4*13). Het record was dus eigenlijk nog beter, maar 99 punten klinkt wel leuker dan 102 en bovendien is de score al opgemaakt en dus niet meer te veranderen.

Het moment voordat ik deze megaklapper maakte was het spannendste van het hele potje. Ik had deze plek op het oog, maar moest nog afwachten of Niek er niet snel ging liggen. Gelukkig koos hij een ander plekje en kon ik mijn slag slaan. Uiteindelijk won ik met ruim zestig punten verschil van Niek. Mijn dag was dus goed. En werd nog beter toen ik zag dat er baby penseelzwijntjes rondliepen! (oh ja, en ook nog een hele verse olifantenbaby)

5 reacties

 1. Hallo WTULC

  Officieel heet het geen scrabblewoordenboek, maar scrabblewoordenlijst. Ik heb er in een oud blog een keer over geschreven (als je zoekt onder scrabble woordenboek, scrabble of scrabble woordenlijst dan moet je hem vinden). Het verschil met een gewoon woordenboek is dat er geen betekenissen in staan, maar wel alle vervoegingsmogelijkheden (dus loop, loopt, gelopen, lopend, lopende, lopenden, etc.). Het is dus een lange lijst met woorden die zijn toegestaan in scrabble. Elke boekenwinkel zal hem voor je kunnen bestellen.

  Met vriendelijke groet,
  Dagmar

 2. Volgens mij heeft het iets met de verzorging van paarden te maken, maar eigenlijk weet ik het ook niet zo goed. Het stond in het scrabble woordenboek en dus was het een geldig woord. Voor hetzelfde geld is het iets oud hollands of zo.

 3. Eh dagmar,

  Even voor mij (ik heb niet zo lang doorgestudeerd), maaruh, wat betekent "ruinende"?

  Ik heb opgezocht: ruinen (dat is het meervoud van ruin, wat 'gecastreerde hengst' betekent), maar ruinend of ruinende kon ik niet vinden.

  Of bedoel je hiermee het proces van kasteel tot ruïne?
  Verder vind ik je stukjes erg onderhoudend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *