Dominion verzamelbox

Geplaatst door

Voor Carcassonne, het kolonisten kaartspel en het kolonisten bordspel zijn prachtige houten verzamelboxen op de markt waar je het spel met alle uitbreidingen in kan bewaren. Ik heb zelf de box voor het kolonisten kaartspel en vind het een geweldige manier om het spel te bewaren. Voor Dominion is er helaas nog geen box op de markt en ik vermoed dat die er voorlopig ook niet zal komen omdat het eind van de uitbreidingen nog niet in zicht is en het dus niet mogelijk is om een box te ontwerpen waar alle uitbreidingen in gaan passen.

Tegelijkertijd had ik wel echt de behoefte aan een andere manier om mijn Dominion kaarten te bewaren. Het is leuk om de verschillende sets te mixen tijdens het spelen, maar het is een crime om alle dozen bij de hand te moeten houden omdat je er kaarten uithaalt en weer in doet. Dat moet toch compacter kunnen!

In eerste instantie ben ik op zoek gegaan naar een soort doos waar je kaartjes of diskettes in kan bewaren. Ik had ooit zo’n doos voor diskettes met opstaande tussenschotjes en dat leek me we wel wat. Maar helaas zijn de diskettes helemaal verdrongen door USB-sticks en CD-roms en dus zocht ik wel, maar vond ik niet.

Uiteindelijk heb ik bij de Blokker maar een plastic container gekocht die breed genoeg is voor twee kaarten naast elkaar. Vervolgens heb ik alle setjes kaarten in een ziplockje gestopt en ze in de doos gezet. De kartonnen kaartjes uit de Seaside uitbreiding pasten ook keurig in de doos. De metalen speelstukjes had ik al in de Dominion-pepermuntdoosjes gestopt (deze werden uitgedeeld op Spiel) en die doosjes pasten ook keurig in de doos. Het enige pijnpuntje waren de spelregels, die pasten natuurlijk niet. Na even wikken en wegen heb ik deze echter maar gewoon twee keer dubbelgevouwen en toen pasten ze wel.

En nu heb ik dus de ideale (tijdelijke) Dominion oplossing. Alle sets zitten in één compacte container. Ik heb de geld-, punten-, vloek- en toverdrankkaarten aan één kant zitten, daarna komen de kartonnen kaarten uit Seaside en daarna staan alle speelkaarten kris kras door elkaar. Voor het spelen trek je tien willekeurige zakjes uit de doos en klaar ben je! Na ieder potje haal je een aantal setjes weg, die stop je terug in hun ziplockje, je legt ze even op zij en je trekt nieuwe setjes en hup, je speelt weer verder. Geen gezoek meer naar de juiste doos, gewoon graaien en gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *