Kroko Loko

Geplaatst door

2-4 spelers
15 minuten
Auteur: Richard en Nico den Dulk
Uitgever: jumbo (2007)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Voor de jongste doelgroep heeft Jumbo een serie spelletjes uitgegeven onder de naam Speelkwartiertje. Het zijn meestal bekende spellen in een nieuw jasje zoals een jumbolino, kleurentorentjes, mikado magnetisch etc. Kroko loko is de memory-variant, maar wel met een, zeker voor kinderen, leuke aankleding.

Iedereen begint namelijk met een zelf te kiezen hippe krokodil, een kop en een staartstuk. In het midden liggen kaartjes met verschillende soorten dieren, lekkere hapjes voor de krokodillen. Maar zoals meestal bij memory wel met het plaatje naar beneden. Als je aan de beurt bent gooi je met een dobbelsteen. Als je een vis, konijn of vogel gooit mag je een kaartje omdraaien en hopen dat het ook een waterdier, landdier of vliegend dier is. Als je een goede match pakt smikkelt de krokodil deze op en groeit deze met dit kaartje en stukje langer. Je kunt ook pech hebben en de krokodil met kiespijn gooien: er wordt niets gegeten vandaag. Wat het voor kinderen helemaal spannend (of lastig…) maakt is dat je ook de lachende krokodil kan gooien en dan een opgegeten dier bij een andere speler mag stelen! Als alle kaartjes gepakt zijn kijk je welke krokodil het langste is geworden en dat bepaald de winnaar.

… en de waardering

Jumbo heeft deze spelletjes heel slim in een stevig klein doosje verpakt en laaggeprijsd in de markt gezet. Handig dus voor op vakantie of om kado te geven. Kroko loko is een van de leukere spellen uit de serie en voor kinderen vanaf 3 al goed te spelen. Het van elkaar afpakken is soms wel moeilijk te verwerken maar daar heb je dan weer je ouders voor die, als ze meedoen, een heerlijk slachtoffer hiervoor zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *