Aanbevolen leesvoer: een recensiemanifest en Chris Farrell over thema

Geplaatst door

Ik kom de laatste tijd te weinig aan schrijven toe (ik geef HP deel 7 de schuld), maar gelukkig heb ik nog wel tijd om af en toe een leuk spelgerelateerd artikel te lezen. Wat ik niemand wil onthouden:

A reviewing manifesto door Brian Bankler

Brian (bekend van zijn onderhoudende weblog The Tao of Gaming) gaat kort in op de vraag waar een goede spelrecensie aan moet voldoen. Ik ben het in grote lijnen met hem eens en zou daar de volgende richtlijn aan toe willen voegen: hou het kort! Dit geldt zeker voor online recensies, zoals die op Spellengek.
Internet is een vluchtig medium; individuele pagina’s worden zelden langer dan enkele (tientallen) seconden bekeken. Een recensie van enkele duizenden woorden kan nog zo goed doorwrocht zijn, het aantal mensen dat zo’n verhaal van begin tot eind doorleest is op de vinger van een hand te tellen. Ik probeer het zelf altijd binnen de 500 woorden te houden en dat is al aan de lange kant.

Chris Farrells nieuwe weblog!

Ruim een jaar geleden hield Chris op met zijn oude weblog over spellen. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en inmiddels heeft hij de draad weer opgepakt. Ik ben daar erg blij om, want ik ken niemand die zo helder en goed doordacht over spellen schrijft als hij. Zijn eerste nieuwe bijdrage gaat, hoe kan het ook anders, over thema’s in spellen en dan in het bijzonder over Lost Cities. Een van de beste spelartikelen die ik in tijden gelezen heb. Zet deze site bij je favorieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *