And the winner is…………Agricola!

Geplaatst door

De stemmen zijn geteld en de favoriet heeft de verwachtingen waar kunnen maken. Dit zal weinigen verbazen dat Agricola er met de Nederlandse Spellenprijs vandoor is gegaan.

Ik was wel verbaasd over de nummers 2 tot en met 4. Ik had wel deze spellen verwacht, maar in een andere volgorde, namelijk Dominion, Pandemie en dan Stenen Tijdperk. Als er iets uit deze lijst blijkt, is het wel dat het afgelopen jaar een uitzonderlijk goed spellenjaar was. Laten we hopen dat er meer van dit soort jaren komen!

De volledige uitslag is:

Agricola, een bordspel voor 1-5 spelers over het zware boerenleven in de middeleeuwen, ontworpen door Uwe Rosenberg, uitgegeven door 999 Games.

Pandemie, een bordspel voor 2-4 spelers over een gezamenlijke strijd tegen gevaarlijke ziektes, ontworpen door Matt Leacock, uitgegeven door QWG Games.

Stenen Tijdperk, een bordspel voor 2-4 spelers over jagen, verzamelen en bouwen in de prehistorie, ontworpen door Michael Tummelhofer, uitgegeven door 999 Games.

Dominion, een kaartspel voor 2-4 spelers over de simultane ontwikkeling van voorspoedige koninkrijken, ontworpen door Donald X. Vaccarino, uitgegeven door 999 Games.

Cities, een bordspel voor 2-4 spelers over het lokken van toeristen met mooie attracties, ontworpen door Martyn F, uitgegeven door Emma Games.

Het Achtste Wereldwonder, een bordspel voor 3-5 spelers over de bouw van grootse wereldwonderen, ontworpen door Reiner Knizia, uitgegeven door 999 Games.

Krakow 1325 AD, een kaartspel voor 4 spelers over invloed en intrige in het middeleeuwse Polen, ontworpen door Peter Struijf, uitgegeven door Geode Games.

Age of Empires III, een bordspel voor 2-5 spelers over de ontdekking en kolonisatie van een nieuwe wereld, ontworpen door Glenn Drover, uitgegeven door QWG Games.

Chicago Express, een bordspel voor 2-6 spelers over de aanleg en exploitatie van spoorlijnen, ontworpen door Harry Wu, uitgegeven door Queen Games.

Eén reactie

  1. Dat Agricola won is natuurlijk geen verrassing, maar dat Dominion zo laag staat is een grote teleurstelling. Om niet te zeggen een grof schandaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *