Chewie de Stuntpiloot

Geplaatst door

3 spelers, vanaf 4 jaar
5-10 minuten
Uitgever: Hasbro (2015)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 4]

Het spel…

Star Wars is op dit moment weer helemaal hot. De zevende film wordt bejubeld (hij staat nog op mijn to do lijstje). En natuurlijk betekent dat ook dat er weer een hele nieuwe lading aan merchandise in de winkels ligt. Nou houd ik eigenlijk meer van Star Trek dan van Star Wars, maar de Star Wars versie van Stef Stuntpiloot kon ik echt niet weerstaan.

Voor wie het niet kent, Stef Stuntpiloot is een kinderspel dat inmiddels ook onder volwassenen een ware cultstatus heeft bereikt. In dit spel draait een vliegtuigje (met Stef als piloot) rondjes en moeten de spelers met wippers het vliegtuigje tijdig een zwieper geven om te voorkomen dat het hun kippen omver duwt.

In de nieuwe Star Wars versie is het vliegtuigje met brokkenpiloot Stef vervangen door de Millennium Falcon (een ruimteschip) met Chewbacca als piloot. Chewie doet zijn uiterste best om zo veel mogelijk Stormtroopers omver te vliegen en de spelers proberen dit juist te voorkomen. De speler die als laatste nog Stromtroopers over heeft, wint het spel.

Eigenlijk het enige verschil met de oude versie is het spelersaantal. Stef Stuntpiloot is geschikt voor vier spelers en Chewie de Stuntpiloot voor maar met drie.

…en de waardering

Toen ik voor het eerst van deze versie hoorde, wist ik meteen dat ik die zou gaan kopen. Ik vind het ontzettend grappig dat er een speciale Star Wars editie van dit spel is gemaakt. De naam is in het Amerikaans helemaal geniaal, daar heet de Stef variant Loopin’ Louie en de nieuwe versie Loopin’ Chewie. Geweldig!

Het spel zelf is verder exact hetzelfde als Stef en ik geef het dan ook precies dezelfde waardering. Als je twijfelt welke je gaat kopen, dan raad ik aan om de versie te kopen die het meest aansluit bij met hoeveel mensen je het speelt (3 spelers voor Chewie en 4 spelers voor Stef) of om op de looks af te gaan.

2 reacties

  1. Ik had even gegoogled en zag verschillende aanbiedes voor rond de 20 euro en een aantal rond de 30 euro. Bol.com is op dit moment bijvoorbeeld 20 euro.

    Naar aanleiding van je vraag heb ik nog even gekeken en ik zie nu dat dat een actieprijs is en dat de normale prijs 30 euro is. Ik zal de prijzen later aanpassen in de recensie.

    Bedankt voor de tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *