Dagje Duitsland

Geplaatst door
Zo, na alle blogjes over de top 100 van 2008 (ik zet het jaartal er maar vast bij, aangezien dit volgens mij een blijvertje gaat worden), is er ook weer ruimte voor andere stukjes. Bij deze een blogje dat ik afgelopen zondag heb geschreven (maar niet tussen de top 100 blogjes wilde zetten) over een hele leuke dag.

De meest geweldige spellenwinkel ter wereld is All Games in Essen (Duitsland). Daar wordt een enorm assortiment gecombineerd met aangename prijzen en een gebrek aan opdringerige verkopers die je ongevraagd advies geven waar je niet op zit te wachten. Het is maar goed voor de snelheid waarmee mijn salaris van mijn girorekening verdwijnt, dat deze winkel niet in Den Haag of Rotterdam zit!

Eén a twee keer per jaar doen wij dan ook een tripje All Games om nieuwe spellen te scoren en gisteren was het zo ver. Mijn collega Ayesha ging ook mee dus we maakten er een echt dagje uit van. Op zaterdagochtend heb je geen last van files en daardoor stonden we twee uur na vertrek op de parkeerplaats voor All Games en kon de shop-sessie beginnen.

Ik vind het heel grappig dat mijn winkeltechniek hemelsbreed verschilt van die van Peter Hein. Hij is altijd veel beter op de hoogte van alle spellen die verschijnen en heeft op basis van informatie die hij op internet vindt altijd al een uitgebreide selectie gemaakt van de spellen die hij interessant vindt en welke hij absoluut niets vindt. Ik heb vaak wel een vaag idee van wat er aan nieuwe spellen te koop is en soms één of twee spellen die ik persé wil hebben, maar verder maak ik mijn keuze vooral op de looks van de doos.

Ik had me deze keer iets uitgebreider voorbereid door van de nieuwe spellen op de All Games website op te zoeken wat er op Boardgamegeek over stond vermeld. Verder heb ik deze week een drietal van Peter Heins aankopen gespeeld. De conclusie uit deze voorbereiding was dat ik Animalia en die Hangende Gärten wilden hebben. De eerste vanwege de looks en de tweede omdat ik dat echt een super leuk spel vond. Verder twijfelde ik over Aquaretto en dat was het wel. Het is altijd goed om ruimte te laten voor impulsaankopen.

Tegenwoordig staan alle nieuwe spellen bij elkaar opgesteld dus dat is altijd een goede plek om snel een indruk te krijgen van wat er te kiezen valt. Tot mijn grote teleurstelling was die Hangende Gärten uitverkocht dus dat deel van mijn plan ging niet door. Animalia had ik wel snel te pakken dus daarna was het tijd voor de impulsaankopen.

Ik heb mezelf uiteindelijk negen nieuwe spellen gegeven:
Animalia: voor de looks
Aquaretto: het thema blijft leuk en ik ben gewoon nieuwsgierig naar wat het toevoegt aan Zooleretto
Stone Age: Hans im Glück is bijna altijd goed en de andere nieuwe spellen van deze uitgever liggen al bij Peter Hein dus laat ik deze maar eens gaan proberen
Metropolys: de nieuwste Ystari zag er te mooi uit om te laten liggen
Hai Alarm: een klein spelletje van Drie Magier, dit is een gokje, maar dit zag er zo mooi uit
The Golden Compass Duell der Panzer Bären: ik hield van het karakter Iorek uit het boek waar de film op is gebaseerd en bovendien was dit het enige nieuwe tweepersoonsspel
4 in 1: volgens de doos de vier beste slagenspelletjes, waaronder mü en ik ben het er mee eens dat dat een geweldig slagenspel is dus nu maar hopen dat de andere van hetzelfde niveau zijn
Zauberschwert & Drachenei: ik houd van sprookjes en hoop dat dit een spel is waar je je een figuur in een sprookje voelt
Im Bann der Pyramide: een klein spelletje van Wolfgang Kramer met Egyptisch thema, daar krijg ik Niek vast wel aan.

Verder heb ik nog voor een collega twee uitbreidingen van Funkenschlag meegenomen en Agricola. En jaloers dat ik ben! Ik wil Agricola ook hebben! Maar omdat van dit spel binnenkort (al duurt binnenkort me al veel te lang) een Nederlandse versie uitkomt en ik denk dat ik voor de Nederlandse versie makkelijker medespelers zal vinden, heb ik besloten dat ik echt ga wachten op deze versie. Maar misschien kan ik mijn collega wel overhalen dat ik gezellig met zijn exemplaar kom spelen….

Ayesha had ook een lekkere stapel spellen uitgezocht en ging dus ook blij weg. Al was het voor haar een tegenvaller dat Oeps, mis! al jaren niet meer geproduceerd meer wordt en dus niet meer te koop is.

Het was inmiddels een uur of twee en nu we onze spellenhonger hadden bevredigd werd het tijd voor de knorrende magen. We reden naar het Boothuis, een restaurantje met terras aan een klein riviertje dat vlak bij All Games ligt. We zochten een plekje in de zon en hebben lekker geluncht en mensen gekeken (die lopend, fietsen en roeiend voorbij kwamen).

Na de lunch zijn we doorgereden naar het centrum van Essen op zoek naar de sonderangeboten (de uitverkoopjes). Bij de Galeria Kaufhof hadden ze spellen van Queen in de uitverkoop. Ik heb Mac Robber voor 5 euro gekocht en Ayesha nam Rat Hot voor dezelfde prijs. Tot mijn verbazing lag Thebes ook al met een “van-voor” sticker op de planken (al ging daar nog niet heel veel van af). Ik vond dit een leuk spel, maar helaas liep Niek er niet warm voor en is de kans dat ik het nog op tafel krijg minimaal. Helaas lag die Hangende Gärten hier nog niet in de schappen (dat had ik stiekem gehoopt).

Na een stop bij de Starbucks voor een heerlijke frapucino dolce de leche, gingen we naar het warenhuis Müller. Hier hadden ze helaas geen koopjes en ook geen Hangende Gärten en dus bleven al deze spellen lekker op de planken staan. We konden de grote speelgoedwinkel in Essen niet meer vinden (of was hij nou gewoon weg), maar we vonden dat we ook wel genoeg geshopt hadden en we gingen dus weer terug naar de auto.

Wij dames waren flink moe van al het gewinkel en vielen subiet in de auto in slaap terwijl Niek er nog even van genoot om het gaspedaal diep in te trappen. Ook de terugweg verliep weer prima en rond 7 uur waren we weer thuis.

De nieuwe spellen zijn inmiddels van hun folie verlost, het stanswerk is gedaan dus nu kan het echte speelplezier beginnen!

3 reacties

  1. Dagmar,
    Uit dat 4 in 1 doosje moet je ook eens Njet! proberen. Een erg leuk slagenspel, jaren lang veel gezocht geweest en afgelopen najaar eindelijk weer uitgegeven. Je stelt eerst de voorwaarde van de ronde vast door schijven te leggen: wie is startspeler, hoeveel kaarten worden afgelegd, wat is troef, wat is supertroef en hoeveel punten levert een gewonnen slag op. Dit alles bepaal met elkaar aan de hand van je slag. De startspeler kiest vervolgens zijn partner. Die is dus iedere ronde anders. Een zeer vermakelijk slagenspel. Check it out! groeten, Michiel

  2. Als ik dit zo lees dan zou ik bijne meteen in de auto stappen om mijn hele vakantiegeld in Essen achter te laten. Dat zullen we maar niet doen. Wel een goede tip om te onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *