(Dobbel zo) Clever Challenge

Geplaatst door

UITBREIDING
1-4 spelers
30 minuten
Auteur: Wolfgang Warsch
Uitgever: 999 Games (2019)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 1 Gemiddelde: 5]

Het spel…

Het zijn op dit moment dat ik dit schrijf uitdagende tijden door het Corona-virus. Mensen blijven zo veel mogelijk thuis en het hele sociale leven valt stil in de hoop dat we het virus dan genoeg kunnen afremmen om het aantal zieken behapbaar te houden voor onze zorgsector (ik maak hierbij een diepe buiging voor onze zorgverleners). Voor spellenliefhebbers is het wellicht iets makkelijker om onszelf thuis te vermaken dan voor kroegtijgers. Clever en Dobbel zo Clever behoren tot de populairste dobbelspelletjes van de afgelopen
paar jaar. Voor deze twee spellen zijn recent in Nederland uitbreidingsblokken uitgebracht.  

Voor ieder spel kan je een aparte uitbreiding kopen, Challenge genaamd. De uitbreidingen bestaan uit een los blok dat je met dezelfde regels speelt. Alleen bij Dobbel zo Clever verandert er één klein regeltje, maar dat staat duidelijk aangegeven op de achterzijde van het blok. 

Op ieder blok zijn alleen de voorwaarden wanneer je een vakje mag vullen verandert en staan de bonussen die je kan krijgen op andere plaatsen. Bij het groene spoor van Clever moet je bijvoorbeeld niet langer minimaal een 1, 2, 3, 4 en 5 gooien aan het begin van het rijtje, maar een 2, 4, 3, 5 en 1.          

…en de waardering  

De Challenges voor Clever en Dobbel zo Clever zijn mij uitstekend bevallen. Het is meer van hetzelfde, maar dan met een twist doordat voorwaarden anders zijn en bonussen op een andere plek staan. Je moet dus echt weer even goed kijken en nadenken hoe je je dobbelstenen wil inzetten. Liefhebbers van de Clever-spellen kan ik deze blokken dan ook zondermeer uitbesteden. En het goede nieuws is: bij beide blokken staat dat het Challenge 1 is. Dat betekent vast dat er meer zullen volgen.  

   

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *