Favorieten

Geplaatst door

De lastigste vraag voor een spellengek is volgens mij “Wat is je favoriete spel?”. Wat moet je hier nou op antwoorden. Ik heb niet echt een favoriet spel, maar favoriete spellen voor elke gelegenheid.

Ik trek andere spellen uit de kast als ik met mijn moeder speel dan als ik met andere spellenliefhebbers speel. Mijn moeder is het schoolvoorbeeld van een speler die halverwege (als je dat al haalt) de uitleg roept “laten we maar vast beginnen, dan pik ik het gaandeweg wel op”. Dus met haar probeer ik spellen mee te nemen die vooral snel uitgelegd zijn en toch nog enige diepgang hebben (ze houdt niet zo van een grote geluksfactor).

Met andere spellenliefhebbers trek ik doorgaans eerst het zwaardere werk uit de kast en dan ook nog vaak de nieuwe titels (zodat ik ze kan gaan recenseren) om de avond af te sluiten met een kort, vlot spelletje. En bij sommige vrienden weet je dat ze eenkennig zijn en alleen een spelletje met je willen doen als het Wizard heet.

Mijn favoriete vakantiespel (voor de vakanties met Niek) is scrabble. Onze trouwkaart was zelfs een afbeelding van een scrabble-bord met allemaal woorden die met ons of de trouwerij te maken hebben. We hebben dan ook de magnetische reisversie voor onderweg en een scrabble-woordenboek (om ruzies te voorkomen). Tijdens onze huwelijksreis zaten we in Londen in de Starbucks te scrabbelen en vroeg de jongen aan het tafeltje naast ons (in het Nederlands) wat we aan het spelen waren omdat hij de reiseditie niet had herkend. Hij zal ons wel een stel nerds hebben gevonden, maar dat overkomt ons wel vaker als we op “vreemde” plaatsen zitten te scrabbelen.

Terug naar het hoofdonderwerp van dit blog. Vorig jaar ben ik van baan gewisseld en ik had onder hobby’s ook Spellengek gezet. Aan het eind van het eerste gesprek werd de gevreesde vraag gesteld. Een verhandeling over “verschillende spellen voor verschillende gelegenheden” leek me erg complex en omdat ik probeerde een beetje slim over te komen heb ik dus verteld dat Funkenschlag mijn favoriete spel is (en dacht daarbij voor het geval ik een avond te vullen heb met drie andere spellengekke medespelers).

Ik mocht op een tweede gesprek komen met twee nieuwe gesprekspartners en aan het eind van dat gesprek werd me verteld dat naar aanleiding van mijn enthousiaste beschrijving één van de gesprekspartners uit het eerste gesprek Funkenschlag had gekocht. Ik ben ook door het tweede gesprek gekomen en werk nu al weer ruim een half jaar op mijn nieuwe werkplek. Er zijn daar al twee spellenavonden gehouden (waarop iedere keer met veel plezier Funkenschlag is gespeeld) dus ik blijf voorlopig nog wel even.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *