Handige app voor spelregels in vreemde talen: Google

Geplaatst door

Als het kan, koop ik natuurlijk het liefst spellen van Nederlandse uitgevers zodat de spelregels en het spelmateriaal netjes in het Nederlands is. Het komt alleen regelmatig voor dat een spel dat me interesseert (nog) niet in het Nederlands is uitgegeven en dus koop ik ook spellen in andere talen. Voor Engelse spellen draai ik mijn hand niet om, maar met Duitse spellen heb ik iets meer moeite. Ik kom een heel eind, maar af en toe moet ik toch iets opzoeken of snap ik iets niet helemaal. Voor die gevallen heb ik sinds kort reuze handige app ontdekt: Google. Deze app is vast niet nieuw, maar ik kende hem niet. En omdat wat hij kan zo handig is en er misschien wel meer mensen zijn die deze handige functie niet kennen, deel ik mijn “ontdekking” in dit blogje.

Met deze Google-app kan je namelijk een foto maken van een tekst en de tekst door Google laten vertalen. Google-translate is nog steeds niet perfect, maar inmiddels toch behoorlijk goed. In dit blog vertel ik je dit doet.

De eerste stap is dat je in de Google-app in de zoekbalk op het pictogrammetje voor foto’s drukt. De app opent nu je camera en je kan de camera op de tekst richten die je wilt vertalen.

Vervolgens moet je onderin je scherm in de zwarte menubalk op het knopje vertalen drukken. De app vraagt je vervolgens om een foto te maken van de tekst die je wilt vertalen.

En als je dit doet, dan vertaalt de app de tekst naar het Nederlands! Hoe handig is dat. Je kan natuurlijk dan vervolgens altijd een foto van je scherm maken zodat je de tekst daarna rustig kan lezen.

Ik heb de app uitgeprobeerd op een Franse en Duitse tekst en het werkt perfect. Deze app lijkt me daarom een aanwinst voor de spellenliefhebber die af en toe een (kleine) taalworsteling aangaat met spellen in andere talen.

Natuurlijk is dit op nog veel meer momenten een handige app, zoals scholieren die boeken moeten lezen voor hun literatuurlijst of mensen die op vakantie de bordjes in een museum willen lezen of de menukaart proberen te ontcijferen. Als ik deze app een waardering zou geven, dan scoort hij zeker 5 pionnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *