He & She

Geplaatst door

2-8 spelers
45 minuten
Uitgever: Tactic (2003)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Na het grote succes van Triviant komen er ieder jaar nieuwe partygames op de markt. Vaak zijn het prijzige spellen die bestaan uit vragen- en/of opdrachtkaartjes die met grote groepen gespeeld kunnen worden. Sommige spellengekken vragen zich af of je deze partygames überhaupt wel een spel mag noemen. Dat vinden wij wel, maar het is inderdaad een bepaald type spel. Je moet er van houden. Vandaar ook dat we dit spel ook hebben laten testen door ons partygamepanel, dat bestaat uit mensen die het leuk vinden iets met een groep te doen maar niet op ‘échte’ zware spellen zitten te wachten.

He & She is een partygame voor stelletjes, waarschijnlijk hopend op de verkoopcijfers van het redelijk populaire Partnerlink. De leeftijdsaanduiding is gezet op 18 jaar en ouder wat pikante vragen doet vermoeden. De bedoeling van het spel is dan ook te kijken welk koppel elkaar het beste kent. De relatie wordt in dit spel getest op de volgende onderdelen; liefde en erotiek, huis en relaties, verleden en toekomst en geld en werk. Sommige categorieën leveren leuke discussies op en leuke weetjes voor de andere koppels. Andere vragen (vooral in de categorie geld) slaan nergens op. Hoe duur denkt je partner dat een pak melk kost? Weet ik veel. Zegt dat iets over hoe goed je elkaar kent? De roze vragen over liefde en erotiek zijn het leukst en gaan niet voorbij een fatsoensgrens. Zeker voor een partygame is het een relatief kort durend spel. Vaak heeft een koppel al voor 45 minuten de winst binnen gehaald. Om het spel wat leuker te maken de tip om de antwoorden te motiveren. Alleen antwoorden met ja en nee is te makkelijk en voor de andere koppels ook veel minder boeiend dan een uitwijding over de eerste vakantie of de laatste ruzie.

… en de waardering

Al met al levert dit spel best een gezellige avond op, als je tenminste privacy niet al te hoog in het vaandel hebt staan. Je leert elkaar wat beter kennen en als vermaak is het prima. Maar één keer spelen is voor de meeste mensen wel genoeg. Volgens ons panel is in deze categorie partygames het oudere Partnerlink ook leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *