Iguazu: Flussgeister

Geplaatst door

UITBREIDING
3-6 spelers
60 minuten
Auteur: Thomas Liesching
Uitgever: Zoch (2006)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Na het grote succes van Niagara (in Nederland uitgebracht door 999 games als Iguazu), was het natuurlijk geen verrasing dat Zoch met een uitbreiding zou komen. De Niagara heeft, zo blijkt in deze uitbreidingen, meer geheimen dan alleen de edelstenen die door de moedige kanovaarders uit de rivier gehaald kunnen worden.

De uitbreiding bestaat globaal uit twee elementen. Allereerst krijgen de spelers de beschikking over verbeterd materiaal. Niet alleen krijgen ze een kano waar niet één maar zelfs twee edelstenen in vervoerd kunnen worden, maar ook krijgen ze extra peddelkaarten die voor extra mogelijkheden zorgen. Allereerst komt er een peddelkaart met zeven peddelpunten bij. Verder is er een kaart waarmee je slechts één van je kano’s maximaal drie peddelpunten mag bewegen. De andere kano blijft op zijn plaats liggen. Tenslotte is er een lasso kaart bijgekomen. Met de lasso sleep je al je kanos op het land om ze pas na het stromen van de rivier weer terug in het water te leggen.

Daarnaast geeft de Niagara nog een paar van haar geheimen prijs in deze uitbreiding. Allereerst blijken er een waterkolk in de rivier te liggen. Als je eindigt op de waterkolk, wordt je kano een veld stroomafwaarts geduwd. Op de heenweg kan dit handig zijn, op de terugweg is dit behoorlijk lastig. Op de terugweg kost het dan ook een extra peddelpunt om over de draaikolk heen te varen.

Verder komen de twee riviergeesten de dappere avonturiers te hulp. Allereerst is er de Badende Bever. Deze zorgt er voor dat de rivier weer tot rust kan komen als het weer in de meest extreme toestand terecht is gekomen. Daarnaast kunnen de spelers een beroep doen op de hulp van Gehaaste Eland. Zodra je op het laatste vakje van de rivier terecht bent gekomen, krijgt jouw bootje de bescherming van deze geest. Op de terugweg heb je dan tot je weer bent aangekomen telkens twee extra peddelpunten tot je beschikking.

Verder is het spel gelijk gebleven. Het doel is nog steeds om zo snel mogelijk een bepaalde combinatie van edelstenen aan wal te brengen. Ook de spelfasen blijven hetzelfde.

… en de waardering

Ik vind Flussgeister am Niagara een leuke uitbreiding. De kleine veranderingen geven net wat meer mogelijkheden om het spel te spelen. En bovendien is het spel schitterend uitgevoerd. Vooral het houten bevertje is een echte eyecatcher. Liefhebbers van Niagara kan ik deze uitbreiding dan ook van harte aanbevelen. En doordat je eventueel de verschillende nieuwe elementen één voor één kan toevoegen is het ook voor jonge kinderen goed te begrijpen (alle veranderingen in één keer zijn dan misschien wat veel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *