Ik ben er klaar mee!

Geplaatst door

Het is net als met kleren: hoe voller de kledingkast is, hoe moeilijker het is om te kiezen. En dan trek je maar weer een oude favoriet uit de kast. De keus viel vanavond op Dominion. Toen we de keus maakten, had ik al iets van mwah….. Maar ik verwachte dat de vonk wel weer zou oplaaien tijdens het spelen. Maar dat gebeurde niet.

Het is nu dus officieel: ik ben Dominion-moe!

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind Dominion nog steeds een geweldig spel en kan het iedereen aanraden. Maar na 151 potjes ben ik er op dit moment gewoon even klaar mee. Het is tijd voor andere spellen.

Wat me begon tegen te staan is de combinatie van overdaad en routine. De overdaad van al die verschillende kaarten. Met 151 potjes heb ik nog lang niet vaak genoeg gespeeld om alle kaarten uit mijn hoofd te kennen, maar ik ben het zat om iedere keer al die tekstjes te moeten lezen. Bovendien koop je tijdens een potje vaak maar een beperkt aantal van deze kaarten waardoor je een aantal kaarten “voor niets” leest. En daarna kan je routineus gaan ABCD-en (actie-buy-clear-draw). Teveel routine is schijnbaar dodelijk voor een leuk spel.

Mijn Dominion-box verdwijnt dus voorlopig achter slot en grendel. Het spel is goed genoeg dat ik verwacht het over een paar jaar wel weer eens ga spelen, maar tot die tijd ga ik me op andere spellen storten. Scrabble bijvoorbeeld! Scrabble mag ik dan 170 keer gespeeld hebben, mijn liefde voor dat spel vertoond nog steeds geen haarscheurtjes.

3 reacties

  1. Dominion was ik al vrij snel zat, het is ook niet spannend. Maar slecht is het ook niet. Ik begrijp je heel goed met dat gelees.
    Het komt erop neer er zijn leukere spellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *