King of Tokyo: Power Up!

Geplaatst door

2-6 spelers
Vanaf 30 minuten
Auteur: Richard Garfield
Uitgever: IELLO (2012)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

De strijd in Tokyo gaat een nieuwe ronde in. Dit keer evolueren de monsters én is er een nieuw monster ten tonele verschenen. De onverschrokken Pandakaï, een reusachtig panda, maakt Tokyo nog een tikje onveiliger dan het ten tijde van King of Tokyo al was.

King of Tokyo: power up! is de eerste uitbreiding die voor King of Tokyo is verschenen. De kern van deze uitbreiding zijn de evolutie kaarten. Ieder monster heeft zijn eigen setje evolutiekaarten. Als je aan het eind van je beurt drie hartjes hebt gegooid, mag je een evolutiekaart trekken. Op deze kaarten staan leuke extra mogelijkheden, bijvoorbeeld om extra punten te scoren, jezelf te beschermen in de gevechten of je te helpen in het gevecht. Het fijne is dat je deze evolutiekaart krijgt én je de hartjes ook nog in mag zetten om te genezen.

Verder zit in de doos ook nog een extra monster: de gevreesde Pandakaï!

… en de waardering

King of Tokyo: power up! is een geslaagde uitbreiding. Het maakt het basisspel leuker dan het zonder de uitbreiding was, zonder het noemenswaardig moeilijker te maken. De evolutiekaarten zorgen er echt voor dat je monster zich ontwikkeld waardoor je steeds meer mogelijkheden hebt om de strijd in jouw voordeel te beslechten. Het enige vervelende is dat ook je tegenstanders steeds sterker worden. Verder heb ik een zwak voor panda’s en daarom vind ik ook de toevoeging van Pandakaï erg geslaagd. Maar dit is een kwestie van smaak. Liefhebbers van King of Tokyo kunnen zich aan deze uitbreiding geen buil vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *