Laaiend enthousiast

Geplaatst door

Lady’s and gentleman: I’ve got him. En dit keer heb ik het natuurlijk niet over Sadam Hoessein, maar over mijn iPhone. Op mijn blogje over mijn iPhone fascinatie waren best veel enthousiaste reacties gekomen en verder bleek ik in mijn omgeving ook een aantal zeer tevreden I-phoners te hebben. Werkelijk niemand die het apparaat had, was er ontevreden over. Dat wakkerde mijn hebzucht natuurlijk alleen maar verder aan.

Een collega vertelde me dat er een wachtlijst was voor de iPhones en ik dus maar beter achter in de wachtrij kon aansluiten als ik er begin mei één wilde hebben. Dat heb ik dus onmiddellijk gedaan, maar er was geen wachtlijst meer en dus liep ik afgelopen zaterdag toch nog onverwachts met een iPhone de T-mobile shop uit.

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit apparaat mijn stoutste verwachtingen overtrof. Ik wist werkelijk waar niet dat zo’n klein apparaat zo veelzijdig zou kunnen zijn. En dat zonder dat het ingewikkeld wordt door een veelheid aan knoppen of moeilijke menu’s. Het apparaat heeft een aan/uit-knop, een volumeknop, een vergaderstandknop (geniaal!, dat niemand dat eerder heeft bedacht) en dan nog de home-knop. De home-knop is de kern van het besturingsysteem. Als je daar op drukt ga je hopseflops terug naar het beginscherm met keuzemenu’s. Dit is een touchscreen en dus hoef je alleen maar even een programmaatje aan te klikken en hij start. De bediening van de programma’s wijzen verder zich zelf. Ik ben absoluut geen wizzkid op it gebied, dus als ik het kan, kan iedereen dit apparaat bedienen.

Ik heb natuurlijk onmiddellijk ook wat spel-gerelateerde app’s uit de app-store gehaald (o.a. boardgamegeek, genius, topas en het kolonisten bordspel). Ik ben van plan om in dit blog aparte stukjes te gaan schrijven over ieder van deze app’s, maar voor ik dat doe wil ik ze nog iets vaker gespeeld hebben. Mijn eerste indruk is in ieder geval dat het allemaal prima werkt en niet heel moeilijk is. Ik moet nog wat behendiger worden in het bedienen van de touchscreen, maar het gaat al langzaam beter.

Als ik de iPhone nu een spellengekwaardering zou moeten geven, zouden vijf pionnen echt te weinig zijn. Tien komt meer in de buurt. Ik sluit niet uit dat ik na verloop van tijd ook wat minpunten ga ontdekken, maar vooralsnog ben ik helemaal happy met mijn iPhone.

6 reacties

 1. Nou, het zit zo.

  Merchants, kan gekoppeld worden aan je facebook account.
  Maar er zijn ook manieren om IG vrienden te worden. je kunt elkaar dan berichten sturen en scores vergelijken. Om te handelen moet je fysiek bij elkaar in de regio zitten.
  Hier heet ik gewoon Rober.

  We Rule is onderdeel van een speciaal spellennetwerk. (plus+)
  Daar maar je een profiel aan. Je kunt dan ook vrienden worden IG en zo bij elkaar op bezoek en opdrachten vervullen.
  Mijn ID daar is Rober29.

 2. Hallo Rober,

  Hoe bedoel je vriendjes worden? Ik zit op hyves en linkedin, maar ben niet bekend met een iphone-community iets.

  Groetjes Dagmar

 3. Wellicht nog wat leuke speltips.

  – We rule
  – Merchant

  Echt toffe spellen.

  ps:
  Als je wilt kunnen we daar wel vriendjes worden.
  Ik kan er nog wel een paar gebruiken. 😀
  Dus mocht je geinteresseerd zijn, dan kunnen we wel ID uitwisselen.
  Zo niet, even goede vrienden.

 4. Ja, mooi appraatje he. En dan te bedenken dat de iPad er aankomt. Dit is gewoon en iPhone, maar dan zo groot als een klein A4-tje. Dan wordt het echt een interessant tabletop-gaming platform!

 5. het is iPhone 😉 maar leuk dat je een iPhone hebt gekocht, je zal weinig minpunten ontdekken verwacht ik. Straks komt firmware 4.0 uit, gratis voor iPhone's, die nog beter is.
  Zit je ook op twitter?

 6. haha, gefeliciteerd. toen ik mijn iphone kreeg had ik al wel wat verwachtingen maar zelfs die werden overtroffen! bijzonder veelzijdig apparaat. vergeet mu niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *