Top 100 2010

Geplaatst door

Een grauwe lucht, harde wind en stevige regenvlagen, maar toch lentekriebels? Dat kan alleen maar komen doordat het tijd wordt voor de Top 100 van de populairste spellen van de Lage Landen! Ik ben er nog niet op uitgekeken, dus ik herhaal de verkiezing gewoon weer.

Ik hoop dus dat iedere spellengek weer een lijstje van zijn of haar favoriete spellen op kan sturen naar spellengekpeterhein@hotmail.com.

Voor de volledigheid nog even de regels:

-stuur een lijstje in van minstens 10 en maximaal 20 spellen met daarin:
-je nr. 1
-je nummers 2-10 in willekeurige volgorde
-(eventueel) je nummers 11-20 in willekeurige volgorde

ieder genre spel is welkom, computerspellen uitgezonderd uiteraard

geen uitbreidingen! Deze tel ik als een stem voor het basisspel. Voorbeelden zijn Steden & Ridders of Ticket to Ride: Switzerland

-zelfstandig speelbare varianten mogen wel. Voorbeelden zijn Kolonisten van de Lage Landen of Ticket to Ride: Märklin.

-hierop één uitzondering naar aanleiding van de vraag van Philippe: alle Dominion-varianten tel ik als een stem voor het basisspel, dus ook Intrige. Stem je op allebei, dan telt alleen de stem van de hoogstgeplaatste.

-stemmen kan tot en met 30 april; daarna maak ik de lijst op

commentaar bij een spel? Graag! Uit de commentaren maak ik een selectie om in het overzicht te plaatsen. Commentaar van liefhebbers zijn natuurlijk leuker dan zo maar wat gezwam van een ondeskundige blogger.

Voor wie terug wil blikken op de voorgaande jaren of inspiratie op wil doen: hier de overzichten van 2008 en 2009.

Mijn eigen top 20 heb ik nog niet klaar, maar ik denk dat Dominion, Space Hulk en Time’s Up wel zullen stijgen. Nu de slachtoffers nog kiezen…

2 reacties

  1. Goed plan weer van je.
    Mijn lijst is verzonden, ben alleen vergeten wat spellen van commentaar te voorzien :-(. Wie weet komt dat nog!
    Groet 😉

  2. Wordt Dominion: Intrige nu bestempeld als een zelfstandig spel (wat het eigenlijk is) of als een uitbreiding (zoals op BGG)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *