Love Letter

Geplaatst door

2-4 spelers (vanaf 10 jaar)
15-30 minuten
Auteur: Seiji Kanai
Uitgever: 999 games (2013)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 6 Gemiddelde: 3]

Het spel…

Wie wel eens op internationale spellenbeurzen komt, kan het niet ontgaan zijn dat Japanse uitgevers en spellenauteurs nadrukkelijk aanwezig zijn geworden in de wereld van bord- en kaartspellen. Veel van die spellen zijn klein uitgevoerd, met een minimum aan spelmateriaal; volgens het cliché vanwege de kleine behuizing van veel Japanners.

Love Letter is bij uitstek zo’n spel: het materiaal bestaat, behalve de regels en wat overzichtkaarten, uit slechts zestien kaarten en enkele fiches. De kaarten zijn verschillende karakters met waardes van 1 tot 8 en een bijbehorende eigenschap. Het spel wordt in rondes gespeeld. Iedere ronde proberen de spelers elkaar te elimineren en als enige over te blijven.

Elkaar elimineren doe je met het gebruiken van de speciale eigenschappen van de karakters. Met een Wachter mag je raden welke kaart iemand in de hand heeft. Heb je gelijk, dan ligt die speler eruit. Met de Baron mag je de kaart in je hand vergelijken met die van iemand anders. De speler met de laagste kaart ligt eruit, enzovoort.

De ronde eindigt als er nog een speler over blijft; deze speler scoort een fiche. Wie als eerste een bepaald aantal fiches heeft verzameld wint het spel.

…en de waardering

Voor een spel met maar zestien kaarten is Love Letter verrassend veelzijdig. Geluk speelt natuurlijk een grote rol, maar je kunt wel degelijk slim spelen. Opletten wat anderen doen en ook wat ze niet doen is daarbij zeker aan te raden. Zelfs met twee spelers is Love Letter leuk om te spelen, als is het met de volle bezetting het leukst.


Wie na een aantal potjes een beetje uitgekeken raakt kan zijn hart ophalen aan de uitbreiding of varianten als Lovecraft Letter, die weer nieuwe karakters en manieren om te winnen toevoegen. De basisversie is vrij basaal, maar met de varianten erbij blijft het lange tijd leuk.

 

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *