Lucky Loop

Geplaatst door

2-6 spelers
60 minuten
Auteur: Karsten Hartwig en Wolfgang Panning
Uitgever: Queen Games (2003)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

In Lucky Loop proberen de spelers punten te verzamelen tijdens een vliegwedstrijd. Degene die de mooiste, meest waardevolle figuren vliegt, wint het spel. De regels zijn niet helemaal helder opgeschreven, waardoor een vliegende start van het spel uitgesloten is. Maar, als je door de regels heen bent, blijkt Lucky Loop een eenvoudig dobbelspelletje te zijn.

Aan ieder van de vier zijdes van het bord komen tijdens het spel drie kaarten te liggen met getallen erop. De spelers moeten als ze aan de beurt zijn eerst altijd of een rijtje van drie kaarten vervangen door andere kaarten of de waarde van één van de openliggende kaarten verhogen. En daarna kan het grote dobbelfestijn beginnen. De piloot heeft in totaal zes dobbelstenen tot zijn beschikking, maar mag telkens met maximaal drie tegelijkertijd gooien. Van de worp moeten dan één of meerdere dobbelstenen gekozen worden die bij voorkeur precies de waarde van één van de openliggende kaarten halen. Hoger mag ook, maar dit levert minder punten op. Dit doe je drie keer en hopelijk heb je dan hoog genoeg gegooid om alle kaarten gehaald te hebben en krijg je punten. Hoe hoger de waardes waren die je moest halen, hoe meer punten je krijgt.

Na de tweede worp mag je als je die gehaald hebt ook stoppen (omdat je bijvoorbeeld nog maar één dobbelsteen over hebt en je minimaal een 8 moet gooien en dat dus niet gaat lukken). Je krijgt dan een bonusfiche. Dit fiche krijg je ook als je vlucht in de derde worp mislukt. Dit fiche kan je in latere beurten inzetten om een worp over te gooien of om een zevende dobbelsteen te krijgen.

Zodra een speler alle vier de vluchten heeft uitgevoerd, is het tijd voor de grande finale: de vrije kuur! Voor de vrije kuur moet de som van de waardes van de kaarten die de speler kiest minimaal 25 zijn. Je mag zelf kiezen hoeveel kaarten je neerlegt (3-6). Iedere keer als je poging mislukt moet je punten inleveren, dus het is zaak om snel je vrije kuur uit te voeren. Het helpt als je hier wat bonusfiches voor hebt achtergehouden.

Zodra iemand de vrije kuur heeft gevlogen is het spel afgelopen. Degene met de meeste punten heeft natuurlijk gewonnen.

… en de waardering

Lucky Loop is één groot dobbelfestijn, met dito geluksfactor. Soms wil het maar niet lukken om zelfs de eenvoudigste kuur te gooien en soms gooi je de sterren van de hemel. Erg veel keuzes hoef je niet te maken, hoog gooien is genoeg voor de winst. Met een klein aantal spelers is het nog wel een aardig spel, met veel is het een echte beproeving omdat het spel eindeloos duurt door de lange wachttijden tussen de beurten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *