Maandoverzicht oktober 2017 (Dagmar)

Geplaatst door

Natuurlijk was oktober een goede spellenmaand doordat ik maar liefst 4 dagen naar Spiel toe ging. In totaal kwam er 44 keer een spel op tafel. In mijn blogjes over Spiel hebben jullie al alles kunnen lezen over wat ik daar gespeeld, gekocht, gedaan en gezien heb. Pfff, wat waren dat leuke dagen zeg. Op het moment dat je in de auto richting huis stapt, heb je eigenlijk al spijt dat je weg gaat en kijk je al weer uit naar de volgende editie. Maar zo ver is het nog lang niet. Ik ga me nu eerst eens richten op het spelen van de nieuwe spellen die ik en mijn spellenvrienden hebben gekocht. Ik heb voor november al flink wat spellenafspraken gemaakt, dus ook november gaat een goede maand worden.

Ik ga in dit blogje natuurlijk niet mijn eerste indrukken herhalen van alle spellen die ik voor het eerst op Spiel speelde herhalen. En dus wordt dit een kort maandoverzicht want in de dagen voor Spiel speelde ik maar één ander spel voor het eerst, namelijk de uitbreiding voor Splendor. Ik was van plan om voor Spiel geen spellen te kopen, maar toen ik deze in de spellenwinkel vlak bij mijn werk zag liggen, hoefde ik geen twee tellen na te denken voor ik met dit spel naar de kassa liep.

Cities of Splendor is de eerste echte uitbreiding voor Splendor (de promotegels die wel zijn uitgedeeld vind ik geen echte uitbreidingen). De kracht van Splendor is dat er niets te veel in het spel zit. Het spel is extreem gestroomlijnd en speelt daardoor heerlijk vlot. Ik vroeg me dan ook af of het spel wel op zou klappen van een uitbreiding omdat dat per definitie betekent dat je iets aan het spel toevoegt. Maar omdat ik Splendor ook een beetje grijs gespeeld heb, wilde ik de uitbreiding toch graag proberen. De uitbreiding blijkt te bestaan uit vier verschillende mini-uitbreidingen die ieder iets kleins aan het spel toevoegen, zoals een andere eindconditie of een nieuwe manier om tegels te reserveren. De veranderingen zijn klein genoeg om het spel niet op zijn kop te zetten, maar hebben toch genoeg impact om je van de automatische piloot af te halen. Je moet echt weer even nadenken over hoe je het spel gaat aanpakken en dat is positief. Mijn eerste indruk is dus voorzichtig positief. Splendor heeft echt geen uitbreiding nodig, maar als je het spel echt grijs gespeeld hebt dan geeft een snufje uitbreiding het spel toch wel een lekkere boost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *