Maandoverzicht: oktober 2020 (Dagmar)

Geplaatst door

Wat moet ik er deze maand over zeggen. Het was wat betreft het aantal gespeelde spellen best een prima maand (46 potjes gespeeld). En er kwamen ook veel leuke spellen op tafel. Maar er zat geen enkel nieuw spel bij. En dat in oktober, de maand waarin ik normaal bergen nieuwe spellen speel op Spiel. En dat voelt toch een beetje zuur.

De donderdag dat eigenlijk Spiel had moeten beginnen, was ik dan ook echt een beetje chagrijnig. In plaats van in een afgeladen Messe zat ik voor de zoveelste dag in mijn eentje in mijn eigen woonkamer via schermpjes met mijn collega’s te vergaderen. Ik was er even heel erg klaar mee (en ja, ik weet dat dat niet wil zeggen dat het virus klaar is met mij). Niek bood nog aan dat ik voor een beetje Spiel gevoel wel even aan zijn zweetoksel mocht ruiken, maar zelfs dat kon mijn humeur niet verbeteren.

Ik heb tijdens de vier dagen Spiel een paar keer de Spiel Digital website aangeklikt en er wat rondgedwaald. Ik vind het echt super sympathiek dat de organisatoren van Spiel geprobeerd hebben om online iets van een Spiel gevoel te creëren. Maar voor mij werkte het toch niet echt. Ik had geen zin om te leren hoe discord channels werken en hoe je online op Tabletopia speelt (ik heb dat ooit geprobeerd, snapte er geen snars van en had geen behoefte aan een herkansing). Ik heb dus vooral een aantal pagina’s van uitgevers bekeken om te zien wat zij aan nieuwe spellen hadden. De meeste pagina’s vond ik vrij armetierig en ik was er snel uitgekeken. De magie van Spiel zit voor mij echt in rondlopen in die hallen, her en der aanschuiven voor een spel met spellenliefhebbers uit de hele wereld en exotische spellen kunnen kopen uit alle uithoeken van de wereld. Laten we hopen dat het volgend jaar weer kan, maar op het moment dat ik dit schrijf is dat nog verre van zeker.

Om toch nog iets van een Spiel gevoel te hebben, heb ik een flinke stapel nieuwe spellen bij All Games besteld en een paar promo’s bij Duitse uitgevers (met flinke verzendkosten). Nog niet alle spellen waren beschikbaar, dus mijn bestelling is nog niet verzonden, maar ergens in de komende maand krijg ik een doos vol lekkere nieuwe spellen. Ik ben komende maand ook nog jarig en dan krijg ik ook nog een paar spellen van Niek (ik was er bij toen hij ze kocht dus het is geen verrassing meer). Als de hele lading binnen is zal ik wel een blogje schrijven met mijn herfst-oogst.

Peter Hein en ik zijn ten slotte bezig met een make-over van onze website. Zoals iedere kantoortijger weet gaat overzetten van bestanden van het ene naar het andere systeem zelden vlekkeloos. Zo ook bij onze website. Het lukt nog wel om de inhoud over te zetten, maar de opmaak is een heel ander verhaal. Dat betekent dat wij handmatig al onze bestanden na moeten lopen en moeten corrigeren. Soms gaat dat heel snel, maar soms zijn we ook echt lang bezig met een pagina. En omdat Spellengek inmiddels 20 jaar bestaat, zijn er meer dan 2000 pagina’s die overgezet moeten worden. We zijn dus nog wel even bezig, maar hopen ergens in deze maand over te gaan. Waarschijnlijk zijn we dan nog niet helemaal klaar, maar de meest recente jaren en de meest gelezen recensies staan dan in ieder geval goed. Aan de rest van de site werken we dan ondertussen rustig verder.

Eén reactie

  1. Ook voor mij werkte de digitale Spiel niet zo goed. Laten we duimen dat we komend jaar weer door de hallen mogen struinen.

    Veel succes met de digitale verhuizing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *