Magic Bowlen

Geplaatst door

Gisteren was Niek jarig. Hij had dit jaar geen zin in weer een verjaardag waarin iedereen in een kringetje zit en de augurkjes in een plakje worst doorgeeft. Een tijdje geleden was hij met zijn werk wezen bowlen en had hij een hele leuke avond gehad en daarom vierde hij dit jaar zijn verjaardag op de bowlingbaan.

Vanaf half tien verzamelden onze vrienden zich in dok 99. De meesten van ons hadden niet meer gebowld sinds de tijd dat we dit deden op kinderfeestjes. Gelukkig zijn de regels van bowlen vrij simpel: je neemt een bal en probeert daarmee zoveel mogelijk kegels om te gooien. Vervolgens mag je nog een tweede poging doen om de kegels die nog staan ook nog om te krijgen. Voor de puntentelling heb je gelukkig een computer dus we hoefden ons alleen maar te concentreren op de bal. We gingen ook niet gewoon bowlen, maar magic bowlen (a.k.a. disco bowlen) dus met lekker-fout-kan-heel-goed-zijn muziek (genre apres-ski), lichteffecten en zelfs wat rook.

Terwijl het personeel ons voorzag van hapjes en drankjes werd er druk gebowld en druk gekletst. Het leuke van iets doen met een groep is dat je op zo’n avond met veel meer mensen praat en ook makkelijker aan de praat raakt met mensen die je minder goed kent. Zouden het de bowlingschoenen zijn waardoor grenzen vervagen en iedereen gelijk wordt? Het uur vloog werkelijk om.

Ik bleek geen natuurtalent. Mijn zwager probeerde me nog te helpen door uit te leggen dat je op de stipjes in de vloer moest letten omdat die het midden van de baan markeren, maar dat mocht niet baten. Maar na mijn één na laatste worp zag hij ineens wat ik fout deed. Ik hield de bal verkeerd vast. Ik pakte de bal vast met mijn duim en de twee vingers naast mijn duim, maar ik had in plaats van die vingers, mijn twee middelste vingers moeten gebruiken. Met mijn laatste worp ging het inderdaad ook meteen een stuk beter.

De jarige had uiteindelijk de meeste punten verzameld, met name doordat hij als enige (zo ver ik weet) drie strikes na elkaar had gegooid (ik ben niet verder gekomen dan drie gutters achter elkaar, of te wel beide ballen in het gootje waardoor je geen enkele pion raakt). Helen was degene met de meest originele baltechniek (steevast eindigend op haar bips, maar ze gooide regelmatig een strike dus het was zeker een succesformule). Maar uiteindelijk was dat allemaal bijzaak, het was gewoon een hele leuke, gezellige avond.

PS: voor wie zich afvraagt wat een blog over bowlen op een spellensite doet, bowlen is gewoon een behendigheidsspel waar je gezellig met een groep mensen bezig bent en vooral een hoop lol hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *