Gespeeld in maart

Geplaatst door

Weer een maand (bijna) voorbij en dus tijd voor weer een terugblik op wat ik zoal gespeeld heb. Zoals je ziet mag ik niet klagen:

Tai Pan 12x
Race for the Galaxy 11x
Stef Stuntpiloot 6x
Kikeriki 4x
Flowerpower, Notre Dame, Rat Hot 3x
Agricola, Rommelkoffer, Wortelroof, Kinderen van Catan en Kupferkessel Co. 2x
Take 5!, Chinatown, Cosmic Eidex, Regenboogslang, Hippe Kippen, Traumfabrik, Jambo, Lost Cities, Louis XIV, Geschenkt, De Kathedraal, Puerto Rico kaartspel, Thebes, Um Krone und Kragen, Land Unter, Wizard en Bokken Schieten allemaal 1x

In totaal 69 spellen; zoveel heb ik nog nooit eerder in een maand gedaan. Goed, er zitten veel kinderspellen en tweepersoonsspellen bij, maar ook aardig wat steviger bordspellen.

Erg tevreden ben ik met mijn 11 potjes Race for the Galaxy. Ik heb het nu ruim 20 keer gespeeld en begin een beetje een idee van de strategische mogelijkheden te krijgen. Ik heb nu ook regelmatig de ‘gewone’ versie gedaan, waarbij je zes kaarten krijgt en er vier mag houden. Een stuk leuker dan de versie voor beginners, waarbij je telkens met een van de vier vaste startsets begint. Noodzakelijk als je het doet met onervaren spelers, maar na een tijdje wil je wel wat meer variatie.

Leuk om weer eens te spelen waren Chinatown en Louis XIV. De eerste wilde ik graag weer eens spelen omdat ik met de vertaling bezig ben. Het helpt dan als het spel goed in je geheugen zit. Ik was vergeten hoe zo’n goed onderhandelingsspel het is; die moet ik vaker gaan spelen. Aan de speelduur moet het niet liggen. Louis XIV was ook weer leuk, maar ik maak me een beetje zorgen over de mogelijke strategie├źn. Net als in mijn enige eerdere potje focuste ik me volledig op het verkrijgen van privilegefiches (of hoe ze heten) om kaarten te kopen. Dit bleek weer te werken, maar misschien speelde ook mee dat de andere spelers minder met de privilegefiches bezig waren…

Leukste nieuwe spel van de maand was zonder twijfel Stef Stuntpiloot. Ik ben al jaren op de hoogte van de populariteit van het spel in sommige kringen, maar had het nooit kunnen spelen. Tot Dagmar de gok waagte en het aanschafte. Een erg hilarisch spel, dat je makkelijk tien keer achter elkaar speelt. Mijn zes potjes zijn eigenlijk zes ‘sessies’ waarin iemand minstens een aantal potjes moet winnen. Als ik individuele potjes moet tellen kom ik makkelijk boven de 50. Veel gehoorde reactie: ‘Wat een stom spel. Nog een keer?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *