Die Magier von Pangea

Geplaatst door

2-4 spelers
60 minuten
Auteur: Ralf Burkert
Uitgever: Queen Games (2001)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Die Magier von Pangea gaat over het verzamelen van een combinatie van magische amuletten en goederen door tovenaars. Met elk amulet dat ze te pakken krijgen, stijgt hun toverkracht. De tovenaars leven op het continent Pangea en hebben allemaal een volk tot hun beschikking staan om de amuletten voor hen te halen en om te werken.

Het spelbord bestaat uit verschillende vierkante tegels met daarop verschillende landschapssoorten. Een beurt bestaat uit verschillende fasen. Een speler kan om te beginnen een nieuwe stam op het bord brengen of een landtegel verschuiven. Dit mag net zo vaak gedaan worden als het aantal amuletten dat de speler al veroverd heeft. Daarna mogen alle stammen van de speler een stapje lopen, waarna er geruild en gewerkt gaat worden. Dit kan echter alleen als de stammen gelukkig zijn. Dit is afhankelijk van het landschap en van het aantal stammen in dat landschap. Als niet aan deze voorwaarden voldaan wordt, zijn ze ongelukkig en willen ze niet werken of ruilen. Door te ruilen met gelukkige stammen kom je in het bezit van de zo begeerde amuletten en door het werken kom je aan de goederen die nodig zijn voor het verkrijgen van een amulet.

Het doel is dus om met jouw stammen goederen te maken en naar gelukkige stammen te lopen om hier de goederen te ruilen tegen amuletten. Het bewegen van de stammen is dus cruciaal. Dit bewegen kan worden bemoeilijkt door het verschuiven van de landschapstegels door de tovenaars. Hoe meer amuletten een tovenaar heeft, hoe meer tegels hij kan verschuiven. Met het verschuiven van de tegels kan je het ofwel moeilijker maken voor je tegenstanders om daar te komen waar ze willen zijn of het jezelf makkelijker maken.

… en de waardering

Het spel ziet er heel mooi uit. Het heeft echt een sprookjesachtige uitstraling. Dit is wel typisch een spel dat je eerst een keer moet spelen om te voelen hoe alles in elkaar grijpt. Gaandeweg ontdek je dan waar de afwegingen liggen. Je wilt namelijk altijd meer dan kan. Het bewegende spelbord zorgt voor een extra uitdaging, zeker als de tovenaars over meerdere amuletten beschikken en het bord dus drastisch kan veranderen voor je weer aan de beurt bent. Het nadeel hiervan is dat je zo gehinderd kan worden door je tegenstanders dat je niet meer de kans krijgt om punten te scoren. Ten slotte nog één tip: eet geen dropjes bij dit spel, want de amuletten lijken verdacht veel op topdrop!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *