Opgeruimd staat netjes

Geplaatst door

Na Spiel en het Spellenspektakel zijn er weer een flinke stapel spellen aan mijn collectie toegevoegd. Ik heb geen idee hoeveel spellen ik precies heb (een paar honderd haal ik zeker wel) en dus wordt het ruimtegebrek steeds nijpender. Ik heb in de woonkamer flink wat ruimte geclaimd voor mijn spellen, maar daar past nog steeds maar een deel van mijn collectie in. De rest staat op zolder in de logeerkamer. Daar hebben we planken laten ophangen, maar die zijn inmiddels ook al vol en dus staan er stapels spellen op de grond en in tassen.

Eigenlijk moet ik van mezelf een keer verhuisdozen regelen en daar maar flink wat spellen in doen en die stapelen. Dat zou een stuk netter staan. Ik ben alleen niet zo opruimerig van aard en omdat de logeerkamer niet echt een plek is waar ik vaak kom (zo vaak hebben we geen logees), stoort de rommel me niet vaak genoeg om op te wegen tegen het genot van kijken naar stapels spellen (my preciousssssss) als ik aan het wachten ben tot de wasmachine klaar is met centrifugeren. In den beginne kon ik het me nog veroorloven om alleen spellen naar zolder te sturen die ik minder leuk vond, maar inmiddels staan er ook spellen op zolder die ik echt leuk vindt, maar die plaats hebben moeten maken voor nieuwe aankopen.

De spellenoogst van dit najaar (en als ik heel eerlijk ben ook nog een paar zomeraanwinsten) stonden nog pontificaal in de woonkamer. Er lag een stapeltje in de vensterbank en de rest stond te pronken op een laag kastje. Iedere opruimgoeroe zou er spontaan jeukende handen van krijgen (zeker als je daar de rest van de troepjes, boeken en ander rondslingerend spul bij op tellen waar we het in dit blog niet over gaan hebben).Ik begon me er zo onderhand toch ook wel een beetje voor te schamen en omdat we straks visite krijgen heb ik zojuist mijn spellenkast heringedeeld.

In totaal heb drie tassen met spellen kunnen vullen die verhuizen van de woonkamer naar de zolder zodat mijn nieuwe aankopen hun plekje kunnen krijgen. Onder deze spellen zit bijvoorbeeld mijn hele Carcassonne-collectie. Ik vind het er zo leuk uitzien als ze allemaal bij elkaar staan, maar eigenlijk speel ik ze bijna nooit. Hetzelfde lot deelden de actiepunt-spellen van Kramer en Kiesling. Maar mijn Friedemann-collectie is gebleven en zelfs uitgebreid (met Flussfieber).

Ik vind het altijd lastig om te kiezen welke spellen mogen blijven en welke moeten verkassen, maar als ik dan klaar ben, is het wel weer extra leuk om naar de open spellenkast in de woonkamer te kijken. Ik heb ook nog een kastje met de tweepersoons- en kaartspelletjes (en wat andere spellen waaronder veel Catan), maar die zit dicht is en is dus rommelig. Al die kleine kaartspelletjes stapelen toch altijd minder lekker.

Het eindresultaat van mijn opruimactie mag er zijn en wil ik daarom met jullie delen. Bij deze.

Eén reactie

  1. Dat ziet er idd netjes uit Dagmar.

    Tja,. altijd weer dat eeuwige dilemma van waar alles te zetten. Het lijkt wel een spel op zich.
    Vorig jaar hebben we speciaal een kastenwand gebouwd in de kamer met schuifdeuren, waarvan een deel voor de spellen was. Alles paste er toen in, maar langzaam aan verhuisd er toch weer van alles naar boven. Het zal wel altijd zo blijven :zuchtmeteenglimlach:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *