Pinguïn Party

Geplaatst door

2-6 spelers
15 minuten
Auteur: Reiner Knizia
Uitgever: 999 games (2008)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 3 Gemiddelde: 3.3]

Het spel …

Hoera, de lange, donkere winter is afgelopen en de pinguïns maken zich op voor een waar feestmaal. Er is alleen één probleem, de vissen moeten eerst nog wel even gevangen worden. De pinguïns willen hier zo min mogelijk tijd aan besteden en besluiten dus een heuse piramide te bouwen om zo de beste viswateren te spotten.

In Pinguïn Party proberen de spelers zo veel mogelijk pinguïn(kaarten) bij te dragen aan de piramide die gebouwd wordt. Er zijn vijf verschillende soorten pinguïn (te herkennen aan de kleur van de kaart en het leuke plaatje). Op de onderste rij van de piramide mogen alle pinguïns nog volstrekt willekeurig gaan staan. Maar op alle lagen daarboven wil een pinguïn altijd op tenminste één schouder van een soortgenoot steunen.

De spelers mogen omstebeurt een kaart neerleggen en zo verder bouwen aan de piramide. Als je geen kaart kan aanleggen, moet je net zo veel strafpunten pakken als je nog kaarten in je handen hebt. Er worden net zo veel rondes gespeeld als er spelers zijn. Als het je lukt om zelfs je laatste pinguïnkaart op de piramide te plaatsen, mag je twee strafpunten die je in een eerdere ronde hebt gekregen, weer afleggen.

… en de waardering

Pinguïn Party is een verrassend leuk kaartspelletje. De regels zijn simpel, maar er zijn genoeg mogelijkheden om te proberen een andere speler dwars te zitten. Je kan bijvoorbeeld proberen om een bepaalde kleur te blokkeren. Als je bijvoorbeeld zelf geen paarse kaarten meer hebt en er nog maar één paarse pinguïn in de bovenste rij van de pinguïnpiramide staat, dan kan je proberen om op deze kaart pinguïns te zetten in de twee buurkleuren van de paarse pinguïn. Spelers die dan nog een paarse kaart hebben, hebben pech want een kleur die gestopt is, komt nooit meer terug.

Pinguïn Party is een kinderspel, maar is ook leuk genoeg als kort tussendoortje voor volwassenen. Dit spel mag van mij nog regelmatig op tafel verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *