Taipan Tournooi 2008

Geplaatst door

Afgelopen vrijdag organiseerde Eugène voor de tweede keer een Taipan tournooi. Voor de enkeling die Taipan niet kent: Taipan is een kaartspel dat je altijd met twee teams van twee mensen speelt. Het spel is een slagenspel met vier bijzondere kaarten (draak, feniks, majong en de hond). Het teamelement is wat dit spel van een goed spel in een absoluut geweldig spel te veranderen, misschien is het zelfs wel het beste spel dat ik ken.

Omdat het een tournooi was, werd het spel op een speciale manier gespeeld (die naar verluid gepikt is van brigde-kampioenschappen). Iedere ronde werden per tafel de kaarten geschud en in één keer opgedeeld (normaal doe je het in twee series), hierdoor was het dus ook niet mogelijk om grote Taipan te roepen. Vervolgens moest je opschrijven welke kaarten je weg gaf en terug kreeg. Normaal mag je de kaarten die je wint pakken, maar bij dit spel bleven de kaarten bij degene die ze gespeeld had en werden ze in vier keurige stapeltjes neergelegd zodat nog steeds duidelijk was bij wie de punten hoorden. Aan het eind van een ronde moest je de kaarten die je gekregen had weer terug geven en werden de vier startstapels in een speciaal mapje gestopt en doorgegeven naar de volgende tafel. Op deze manier speelde iedereen een keer met iedere startset en kan je de resultaten gaan vergelijken.

Hoe de puntentelling precies ging, weet ik niet, maar het ging er om dat je het met iedere hand beter moest doen dan de andere spelers met diezelfde hand. Verliezen hoefde dus niet erg te zijn, als je maar met een minder groot verschil verloor.

Ik speelde samen met Erik en het was echt leuk om weer eens zoveel Taipan te spelen. Ik ben nu bijna een jaar geleden van baan gewisseld (wat is dat snel gegaan!). Ik speelde vroeger met mijn collega’s Taipan in de pauze, maar helaas zijn mijn nieuwe collega’s daar niet voor te porren. Ik heb een poging gewaagd maar die is helaas jammerlijk mislukt. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad, zelfs op de momenten dat Erik net niet deed wat ik hoopte en ik daardoor mijn kaarten niet uit kon spelen. Uiteindelijk werden we vierde van de zes en dat was beter dan ik had verwacht omdat ik veel minder kan spelen dan de andere spelers.

2 reacties

  1. Helaas moest ik de pret alweer missen. Maar ach, zo hebben anderen nog een kans :-p

    Wordt het niet eens tijd dat 999 Games een officieel NK organiseert?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *