Pirates of the Caribbean: Zeeroverspel

Geplaatst door

2-4 spelers
45 minuten
Uitgever: Hasbro (2006)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

In navolging op het succes van de film zijn ook de sequels van de spellen uitgekomen. Dit spel van Parker is het officiële Disney spel met als enige piratenspel ook nog het dead man’s chest thema. Het lijntje met de film blijft heel dun, alleen de namen komen me bekend voor. Zo is er de scheepskist van Davy Jones, maar er ligt geen hart in te kloppen zoals in de film. Helaas voor de dames is er ook geen miniatuur van Johnny Depp bijgevoegd….

Wat is er dan wel? Iedereen begint in een Caribische haven met een leuk uitgevoerd plastic bootje. Je bent uiteraard een piratenschip op zoek naar schatten! Zoals bij elk piratenspel heb je snelheid en sterkte van je boot. In dit spel wordt dit bepaald door kaarten. Je hebt rode en zwarte kaarten waar een getal op staat (1 tot en met 3). Het aantal kaarten in je hand bepaald je snelheid (het aantal stappen dat je boot mag varen). De waarde van de ene kleur min de waarde van de kaarten van de ander kleur is je gevechtskracht. Meestal vaar je naar het midden van de kaart om bij Isla de Muerta en opdrachtkaartje te krijgen. Vaak laat dit eiland een van zijn schatten in je boot achter. Ieder boot heeft ruimte voor twee schatten. Daarna moet je zo snel als je kan naar je haven varen om je schatten buiten de gevaarlijke wateren te houden. Maar alles wat in de haven ligt kan wel geruild worden voor spullen van andere boten die langs komen. Pas als je drie dezelfde schatten hebt verzameld mag je ze helemaal veilig stellen en voor je naast het bord leggen.

Mocht verzamelen niet je ding zijn: vechten kan natuurlijk ook. En als je wint kun je zo ook aan je schatten komen.

… en de waardering

Voorkinderen is het thema en de uitvoering leuk. Voor alle overige spelers is er te veel geluk (welke schat grabbel je uit la Isla de Muerta) en te weinig tactiek om er lang spelplezier aan te beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *