Puerto Rico het populairste spel van Nederland en Vlaanderen

Geplaatst door

Op Boardgamegeek mag het dan zijn afgezakt naar een vierde plaats, in Nederland en Vlaanderen is Puerto Rico onverminderd populair. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar eindigt dit spel bovenaan in de jaarlijkse verkiezing van de populairste spellen in de Lage Landen.

Dit is de zevende editie van deze verkiezing en in totaal de zesde keer dat Puerto Rico bovenaan eindigt. In 2009 werd het tweede en was Agricola het meest geliefd.

Het heeft dit jaar wat langer geduurd dan normaal voor ik met de uitslag kom, maar de oorzaken zijn geen vervelende. Mijn vakantie duurde nog tot in mei maar belangrijker is dat het aantal inzendingen met 186 opnieuw hoger ligt dan vorig jaar. Dat kost de nodige verwerkingstijd, maar daar doe ik met genoegen. Op naar de 200 stemmen! (maar dat zei ik vorig jaar ook)

Verder wil ik nu nog kwijt dat de lijst weer redelijk ververst is. Er verdwenen 23 spellen uit de lijst, waarvoor achttien nieuwe binnenkomers en vijf herintreders in de plaats kwamen. De hoogste nieuwe binnenkomers zijn een dobbelspel en een bordspel in de reeks 30-40. Het hoogst geklasseerde verdwenen spel van vorig jaar zat in de range 50-60.

Dan rest mij nog om iedereen die dit jaar haar of zijn stem heeft uitgebracht hartelijk te danken, want zonder begin ik niks. Hoe meer stemmen, des te beter het beeld dat deze lijst geeft. Morgen begin ik met aftellen. Ik wens jullie allemaal veel leesplezier!

3 reacties

  1. Tsss, toch weer dat belegen PR op 1. Ik probeer al jaren daar iets aan te doen door er niet op te stemmen. Het helpt niet…

    Laat de andere 99 maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *