Raadsel opgelost!

Geplaatst door

Mijn moeder heeft toen ik klein (kleuter of misschien zet ik net in de eerste of tweede klas van de basisschool) was geholpen bij het opzetten van een speel-o-theek. Ik heb heel wat uurtjes in de speel-o-theek gespeeld, terwijl zij daar aan het werk was. Zelf mocht ik natuurlijk ook speelgoed lenen. Een van de dingen die ik leende was een spel. Ik kan me herinneren dat ik helemaal in de ban van het spel was, al weet ik eigenlijk niet zo goed of ik het spel deed of dat ik gewoon met het spelmateriaal speelde (ik vermoed eigenlijk het laatste). Het was een spel met boompjes waar plastic vruchtjes in hingen. Ik heb me vaak afgevraagd welk spel het zou zijn geweest, maar heb het nooit kunnen ontdekken. Het spel had wel wat overeenkomsten met Boomgaardje, maar omdat ik me geen kraai kon herinneren, had ik het gevoel dat het toch een ander spel was.

Zojuist las ik op Boardgamegeek een geeklist over de inventaris van een Amerikaanse speel-o-theek. In die speel-o-theek hebben ze een spel dat Hi! Ho! Cherry-o heet. Ik vond de titel leuk en dus klikte ik het spel aan om er wat meer over te weten te komen. En toen zag ik tussen de plaatjes een aantal foto’s van wat oudere edities die verdacht veel op mijn jeugdherinneringen lijken!

Het spel wat ik als kind zo leuk vond dat ik het meerdere keren heb geleend blijkt dus Appeltjes Plukken te heten. De waardering op BGG is erg laag, dus waarschijnlijk is het geen leuk spel. Al lees ik ook wel commentaren waarin wordt aangegeven dat kleine kinderen het wel leuk vinden, maar dat het voor volwassenen stomvervelend is.

Mijn volgende stap wordt nu om te kijken of ik ergens nog een tweedehands exemplaar kan vinden. Het liefst van dezelfde editie die ik heb gespeeld (ergens begin jaren ’80).Het mag dan geen leuk spel zijn, ik heb me zo lang afgevraagd wat dat magische spel uit mijn jeugdherinneringen nou was, dat ik het toch heel graag een keer zou willen spelen.

Tips zijn welkom!

3 reacties

  1. Ik dacht dat we dat spel ook hadden, maar ik kon hem niet vinden in de 'oude' spellenkast. Ook voor mij is het een spel met jeugdherinneringen.

  2. Dit spel had ik vroeger ook, en volgens mij ligt het nog bij mijn ouders thuis. Ik zal eens kijken of ik het kan vinden.

    Dan gaan we het op de volgende spellenavond eens spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *