Safari Rushhour

Geplaatst door

1 spelers
Uitgever: Binary Arts (1999)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

Meestal als je in een jeep op een tropisch eiland gaat rondrijden kom je vast te zitten door modder of te laat geziene kloven. In deze jungle ecape game zit je vast omdat je bent omsingeld door wilde dieren!! Gelukkig heb je geen touwen en trekkracht nodig om toch je weg naar buiten te kunnen vinden. Safari Rushhour doet een beroep op je vermogen puzzels op te lossen en dat kan je helemaal alleen doen. Net als bij het originele spel Rushhour, waar er met vervoersmiddelen geschoven wordt.

Met behulp van opdrachtkaarten zet je een beginopstelling op. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad is het rustig of druk bevolkt op het kleine stukje terrein. Juniorkaarten zijn voor kleine kinderen. De oplossing is vanaf het begin direct zichtbaar. De moeilijkheid loopt op van beginner via intermediate naar advanced kaarten. Bij de expertopdrachten vraag je je echt af of je ooit met je jeepje thuis komt. Waar je ook kijkt zie je olifanten, leeuwen, neushoorns, zebra’s of wilde honden. Even flink op de claxon drukken helpt ook niet echt. De dieren lopen alleen voor of achteruit. Alleen de roedels wilde honden lopen wel alle kanten op. Je moet de dieren zo zien te verschuiven dat er een opening onstaat waar jij met je jeep doorheen kunt rijden naar de uitgang. De oplossing is niet direct te zien en vergt een hoop geduld. Vaak is het een kwestie van gewoon maar proberen en kijken waar een gaatje valt. Maar door ervaring word je wel steeds beter en sneller in het vinden van een uitweg.

… en de waardering

Safari rushhour is samen met de andere spellen uit de Rushhour-familie één van de weinige spellen voor maar één speler. Maar net als bij andere eenpersoonsspellen heeft ook dit spel een hoog puzzelgehalte en daar moet je van houden. Het doet mij erg denken aan die schuifpuzzeltjes van vroeger waarbij je een plaatje compleet moest krijgen. Toch heeft het spel wel zijn charme en geeft het wel een kick als je uiteindelijk het groene wagentje uit de dierenmassa manoeuvreert. Het ziet er erg leuk uit, en het thema spreekt mij meer aan dan de autootjes uit de originele rushhour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *