Sesame

Geplaatst door

2-4 spelers
30 minuten
Auteur: Gunter Baars
Uitgever: Ravensburger (2002)

Wat geef jij dit spel?
[Aantal: 0 Gemiddelde: 0]

Het spel …

De nazaten van Ali Baba hebben de grot gevonden waar hij al zijn schatten opgeborgen heeft. Het is aan hen om de code van de schatkist te kraken.

De speldoos is de bewuste schatkist. Er zijn maar liefst negen symbool sloten. Het spel begint steeds met het omdraaien van een kaartje met de juiste code. Om de beurt mogen de spelers een slot in de juiste stand proberen te zetten door het 1,2, of 3 slagen naar links of naar rechts te bewegen., Lukt dit dan mag de speler verder. Lukt dit niet dan is de volgende aan de beurt. Als alle sloten op het juiste figuur staan gaat de schatkist open. Je mag zoveel schatten pakken als je wilt. Maar pas op. Na al die jaren zijn er ook wat slangen tussen de schatten gaan wonen. Zodra je een slang pakt ben je alles kwijt wat je hebt gevonden. De kist gaat weer dicht en het kraken van de code begint opnieuw. Wees dus niet te hebberig als je de kist eenmaal open hebt.

… en de waardering

Het idee is leuk en mooi uitgevoerd. Alleen zijn er te veel sloten met nog meer symbolen en duurt het daarmee te lang. Daarmee wordt het spel erg langdradig en verliest een gemiddelde 7 jarige halverwege het spel zijn aandacht. De eerste keer de schatkist open krijgen is natuurlijk leuk. Maar daarmee heb je het spel nog niet gewonnen. Het gaat daarna gewoon weer verder en dat is jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *