Spel aan de Maas: 3 juni 2003

Geplaatst door

Spelers: Bas, Det, Dirk Jan, René en Willemien

Gespeelde spellen:

Merchant of Venus

Merchant of Venus

Spelers: Bas, Det, Dirk Jan, René en Willemien

Willemien en Bas hadden Sternenfahrer uit de kast gehaald omdat ze dat wel weer eens wilden doen. Toen er echter precies vijf mensen kwamen opdagen werd besloten dat men dan wel wat lang op zijn/haar beurt moest wachten en werd een ander spel gezocht. Al snel viel de keuze op Merchant of Venus, een oud Avalon Hill spel waarin je door de ruimte vliegt om goederen te verhandelen en daarmee zo snel mogelijk rijk te worden en als eerste $2000 te hebben.
Det begon als startspeler met “west” te gaan en Bas “noord”. Beiden bereikten de respectievelijke stad en konden de IOU nemen. Willemien en Dirk Jan probeerden vervolgens beiden de stad in de Cloud te bereiken, maar werden totaal de verkeerde kant opgestuurd, waarna het Rene wel lukte. Hierdoor had hij als vijfde speler toch direct een IOU te pakken.
De door Bas gekochte goederen waren wel in trek bij het zojuist door Det ontdekte volk en hij vloog daarheen. Hij was echter zo druk bezig met uitleggen dat hij de volgende beurt vergat goederen te verhandelen en gelijk weer doorvloog naar het volgende systeem. Onder veel omstandigheden een fatale fout, maar gelukkig kon hij die goederen bij het volgende systeem ook kwijt en ging het met de andere spelers niet erg goed.
Er werden veel telegates ontdekt, maar ze lagen niet erg handig en werden vrijwel nooit gebruikt. Ook ontstonden er geen duidelijke rondgaande handelsroutes. Iedereen was daardoor vrij ad hoc bezig.
Uiteindelijk was het Bas die won. De vergelijking is niet helemaal juist, want de winnaar heeft op dat moment juist al zijn goederen verkocht, terwijl de anderen nog voorraden
hebben die niet meetellen bij de eindscore.

Uitslag: Bas 2028, Willemien 1435, René 1098, Det 1077, Dirk Jan 680
Waardering: René 5, Bas en Willemien 4½, Det en Dirk Jan 4