Spelen voor Spieren

Geplaatst door

Ik wil graag jullie aandacht vragen voor een spellenveiling die deze week loopt georganiseerd door spellenliefhebber Wesley Fechter. Op deze veiling worden hele leuke spellen aangeboden. Maar dat is misschien wel niet eens de belangrijkste reden om met deze veiling mee te doen! De opbrengst gaat namelijk naar het Prinses Beatrix Spierfonds. Dit is dus een veiling waar ik van harte hoop dat veel mensen royaal overboden gaan worden.

Wesley is in maart 2011 getroffen door het Guillain-Barré Syndroom. Dit is een aandoening waarbij je afweersysteem ten onrechte denkt dat je zenuwen de vijand zijn. Je afweersysteem schakelt daarom je zenuwen uit en die kunnen hun werk (het doorgeven van signalen van je hersens aan je spieren) vervolgens niet meer doen. In het ergste geval (en helaas had Wesley deze variant te pakken) betekent dit dat je voor je goed en wel beseft wat er met je aan de hand is volledig verlamd aan de beademing in het ziekenhuis ligt. Wesley heeft weken in het ziekenhuis gelegen en zal nooit volledig herstellen (lees hier zijn verhaal).

Echt iedereen kan deze ziekte krijgen. Het maakt niet uit of je jong of oud bent. Afgelopen december ging bijvoorbeeld een collega van mij met haar zoontje van 1 jaar naar de huisarts omdat hij af en toe door zijn beentjes zakte. De huisarts vertrouwde het gelukkig niet en stuurde haar verder de medische molen in. Een dag die voor mijn collega redelijk gewoon begon, eindigde in het kinderziekenhuis waar alle alarmbellen afgingen en alles uit de kast werd getrokken om te achterhalen wat haar zoontje mankeerde. Ook hij bleek het Guillain-Barré Syndroom te hebben. Hij had gelukkig een milde variant en het gaat nu best goed met hem (al is ook hij nog niet helemaal hersteld).

Ik wil jullie dan ook vragen om vooral een kijkje te nemen op de spellenveiling van Wesley. Wellicht zit er wel een spel tussen dat je aanspreekt en kan je een bod doen. En misschien kan je zelfs (als je het kan missen) een wat royaler bod doen dan je normaal zou doen. De gehele opbrengst gaat naar Prinses Beatrix Spierfonds. Dit fonds doet onderzoek naar spierziekten (waaronder dus Guillain-Barré Syndroom) en wie weet helpt je door de aanschaf van een leuk spel dus mee aan het vinden van een geneesmiddel voor deze nare ziektes.

Klik hier voor de veiling (in de balk op de website doorklikken op veiling)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *