Spiel 2015: de foto’s

Geplaatst door
 Een foto zegt meer dan duizend woorden, dus vandaar dat ik in dit  (laatste) verslag over Spiel 2015 nog een aantal foto’s met jullie wil delen die Anton en ik dit jaar hebben gemaakt.
Alleerst een aantal foto’s van spelauteurs en – illustratoren die op Spiel aanwezig waren om hun spellen te promoten, contacten te leggen met uitgevers en misschien zelf ook nog wat te spelen.

Friedemann Friese valt niet te missen!
Antoine Bauza en Bruno Cathala signeren hun co-prouctie 7 wonders duel. Peter Hein heeft dit spel gekocht dus we wachten zijn oordeel af.
Heike Risthaus legt hier ons haar spel Blindes Huhn uit.
Gaeton Noir is de illustrator van Celestia en zet niet alleen zijn handtekening in de doos maar maakte er hele tekeningen bij (leuk, maar je moest daardoor wel wat geduld hebben)
Andreas Pelikan met zijn spel Isle of Skye.
Op spiel merk je ook altijd weer dat het uitleggen van een spel enige oefening vraagt. We hebben dit jaar gelukkig geen hele slechte uitleggers gehad en wel een paar heel goede.
De uitlegger van New York 1901 maakte op mij vooral indruk door zijn looks. Gevalletje back to the seventies, toen alle vaders er ook zo bij liepen. Alleen de broek met wijde pijpen ontbrak nog.
 Dit was de beste uitlegger die we getroffen hebben. Ondanks zijn Beierse accent, wist hij ons het complexe Steam Time vlot en met de nodige humor uit te leggen. Van dit soort uitleggers kan je er niet genoeg hebben.
Uitgevers doen hun best om hun stands mooi aan te kleden. Jammer genoeg waren er dit jaar geen selfie-vakjes, maar desondanks hebben we een paar mooie kiekjes kunnen maken.
 Hier doet Spinderella van Zoch een graai in de rugzak van Coen.
 En hier probeert een coole pinguin Anton een kaartspelletje aan te smeren. Het is hem niet gelukt! Volgende keer beter.
En natuurlijk zou Spiel, Spiel niet zijn zonder de nodige verkleedpartijen.
Een elfje
 Een stormtroeper
Geen idee wat dit waren, maar het lijkt me bloedheet om in zo’n pak rond te lopen. Ze roken nog fris toen we de foto maakten, maar ik kan me niet voorstellen dat dat aan het eind van de dag nog zo geweest is.
 In de auto op de heenreis had ik verteld dat ik clowns niet leuk vond, dus toen er een clown ballonnen stond te vouwen, vonden de heren dat ik er mee op de foto moest.
Ook buitenaardsen waren op de beurs te vinden.
Waar is het verkleedfeestje? Hier is het verkleedfeestje.  
Een joker zijn op een spellenbeurs is dan wel weer toepasselijk.
En ten slotte mijn favoriet Tattoo Bob in Sneeuwwitje jurk. Ik zie hem helemaal voor me in de metro op weg naar de beurs.
Wat ook leuk is aan de beurs is dat je af en toe bekenden tegenkomt op de beursvloer. Altijd handig om even te vragen wat zij gespeeld hebben en wat ze er van vonden.
Een bekende uit het Delftse spellencircuit.
Spellenpretters Saskia en Paul
Roger en Frank kwamen we ook meerdere keren tegen. Zelfs in het Natuurvriendenhuis bij het ontbijt
Dit zijn wat losse foto’s van zaken die mij opvielen.
Spiel zou Spiel niet zijn zonder koopjes. Ook dit jaar waren er stands waar grote stapels wat oudere spellen tegen zachte prijsjes naar een nieuwe eigenaar lagen te lonken.
Dit vind ik zo lomp, gewoon weglopen als je een spel uitgespeeld hebt. Het is een kleine moeite om het spelmateriaal weer even op te ruimen en klaar te leggen voor de volgende groep.
Behalve spellen zijn er ook nog wat andere zaken te koop op Spiel, zoals boeken. Ik vond het bordje bij deze doos met boeken wel intessant. Het is voor mij inderdaad een horror-scenario om dit soort romannetjes te moeten lezen, maar of dat nou de boodschap was?
In het afgelopen jaar hebben Niek en ik een nieuwe eetkamertafel gekocht. Natuurlijk moest een tafel zijn waar goed aan gespeeld kan worden (dus vlakke bovenkant en geen spleten waar spelmateriaal in kan vallen). Maar dat je baas boven baas hebt, blijkt wel uit deze tafel. Je kan een luik wegschuiven waaronder je het spel kan leggen en in de zijkant van de tafel zitten gleuven waar je handig bakjes in kan hangen waar je extra spelmateriaal in kan doen.
In de vloer van hal 7 zaten meerdere van dit soort luiken. Heel fascinerend, wat zou er onder zitten, een heel gangenstelsel waardoor je kan ontsnappen?
Een blogje over Spiel moet natuurlijk eindigen met de stapel spellen die mee naar huis zijn gegaan.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *